Vladimir Rys/Getty Images / Getty Images
SJAJNO SU SURAĐIVALI

OVAJ RUKOMETNI VELIKAN JE NAJBOLJI ČERVAROV PROIZVOD 'S njim nema nemogućeg, ali to što mi je radio, a radio mi je svašta...ma nije mi bilo lako'

IGOR VORI Linin najbolji proizvod kad je riječ o individualnim dosezima rukometaša koje je vodio
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. ožujak 2017. 11:33

Nemojte mene, znate koliko sam vezan za Linu i što mislim o njemu kao stručnjaku pa da ne ispadne sad ne znam što - kaže Igor Vori koji je sigurno najbolji proizvod Line Červara kad je riječ o individualnim dosezima.

Legli smo si na prvu

- “Legli” smo si na prvu. To što mi je radio - a radio mi je svašta i puno mi puta, iskren ću biti, nije bilo lako - nikad nisam doživio kao nešto što bi me izbacilo iz takta. Uvijek samo motiv. Ne znam, možda s nekim drugim ne bih izdržao, s njim jesam. On je uporan i u radu s njim nakon nekog vremena počneš vjerovati u stvari za koje ti ne bi palo na pamet da su realne, počneš vjerovati da nema nemogućeg. Sjećam se prije Atene, tri dana do puta, mi se raspadamo, nitko ne može dignuti ruke, a kamoli pucati, a onda u Ateni nešto najbolje što smo odigrali.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zašto je Lino uspješan?

- Zato što je i danas spreman učiti. Gleda naprijed, ne vraća se na staro. Neće ni sada, makar bi imao argumente. Recimo, mi smo u Portugalu igrali obranu 3-2-1 modificiranu na njegov način i svi su rekli “lud je, to nema veze ni s čim”. Ispalo je suprotno. Svi su očekivali da ćemo u Ateni biti isti, a mi smo igrali 5-1 s malim, 5-1 s velikim, 6-0 obranu. To kako smo radili tada u pripremama je neviđeno, da mi je bilo slabo. I nikad nije rekao “dobro, dosta”, nego “idemo još malo”. I nikad nije komentirao za vrijeme utakmice, u treningu, nego uvijek kada se završi “ovo je bilo dobro, bravo, a ovo ništa ne valja, popravljaj”.

Zagreb, 111016.
Stadion NK Rudes.
Sportska dvorana Sutinska vrela.
SEHA Gazprom League, utakmica Zagreb PPD - Metalurg Skopje.
Na fotografiji: Lino Cervar.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Povratak nakon dugog niza godina na mjesto sreće?

- Mislim da je to u ovom trenutku najbolje rješenje jer nije samo u pitanju vođenje reprezentacije, to je samo dio priče. Uvjeren sam da će rukomet u cjelini od toga profitirati, jer treba nam puno više od onoga što je bilo u posljednje vrijeme. Lino je idealan trener za mlade igrače koje imamo u sastavu.

Pomoći ću ako treba

Vraća li se Vori...

- Ne da mi se o tome govoriti, iskreno. Bitna je samo reprezentacija. Čujem da se govori samo o zlatu, kao, važno je samo da se pojavimo i to je to, zlato će doći samo od sebe. A dosad su mnogi probali pa nisu uspjeli, a mogli su, kada je tako jednostavno kako se kaže. Polako, ja vidim veliki rad, konsolidaciju, vidim veliku konkurenciju, puno dobrih reprezentacija koje igraju brz, atraktivan rukomet kao Švedska, Norveška, Slovenija, da o Danskoj, Njemačkoj i Francuskoj ne govorimo. Pomoći ću Červaru i reprezentaciji na koji god način bude trebalo.

Linker
19. travanj 2024 08:14