Silvio Ivandija
 Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
ČEKA SE SAMO POTVRDA

PPD ZAGREB EKSPRESNO JE PRONAŠAO VUJOVIĆEVOG NASLJEDNIKA Novi trener hrvatskog prvaka poručio: 'Dugo sam sanjao ovu priliku, ne bojim se izazova'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. listopad 2016. 14:17

Novi trener PPD Zagreba od četvrtka bit će Silvio Ivandija. Negdašnji suradnik Slavka Goluže u reprezentaciji i Line Červara u Zagrebu (finale EHF kupa s Leonom), uspješni trener mladih hrvatskih muških selekcija (s generacijom Kaleb, Slišković, Ivići... osvojio naslov europskog prvaka, pa svjetsko juniorsko srebro (Mandalinić MVP), ali i mlađejuniorske selekcije rukometašica, koji je prije toga vodio hrvatske i inozemne klubove, a imao i zapaženu igračku karijeru (Zamet, Celje, Zagreb, Trst, Prato) s povremenim igranjem u dresu reprezentacije - konačni izbor je UO PPD Zagreba.

Nije dugo trajalo jer makar nisu znali koga traže, u Zagrebu su očito znali kakvog traže. Mlad, ambiciozan, prošao je sve što se može u hrvatskom rukometu i kao takav jednostavno zaslužio priliku za izlazak na veliku scenu. Sigurno neće imati kredite kao neki prije, ali je isto tako sigurno da ih nikad i nije imao previše u karijeri u kojoj je sve ostvario sam. Sada neće biti sam.

Ivandija je bio na utakmici protiv Tatrana u društvu čelnika PPD Zagreba Zorana Gopca i Ančića, a na tribini je bilo još trenera - Goluža, Petković, Hasanefendić, Maglajlija... Našao se tu i dosadašnji trener Veselin Vujović da vidi jesu li se popravili njegovi dojučerašnji puleni.

No, odluka je pala na Ivandiju i on će od četvrtka, kada će se prvi puta službeno obratiti medijima na press-konferenciji za Vardar i kada bi trebao potpisati ugovor, preuzeti prvaka. To će biti njegova premijera na klupi PPD Zagreba.

- Mogu reći da smo razgovarali, da još ništa nismo potpisali i konačno dogovorili, ali mislim da smo blizu, barem što se mene tiče. Imam loša iskustva s takvim stvarima jer imao sam slučaj da sam već bio postavljen pa da sam maknut prije nego što je uopće krenulo. Zato ne letim. Ne znam što će vodstvo kluba odlučiti, ali što se mene tiče, dugo sam sanjao ovu priliku, počašćen sam pozivom Zagreba, ne bojim se izazova, svjestan sam da je raspored težak i da neke stvari treba doraditi.

Većinu igrača vodio u mladim selekcijama

Momčad mu nije nepoznanica jer manje-više sve njih je vodio u mladim selekcijama. No, ostat će sada upražnjena klupa Lokomotive na kojoj je boravio posljednjih godinu dana.

To je izbor koji puno govori i koji je nada svim hrvatskim trenerima koji žele raditi i pokazati se. Spustiti se u klubove, selekcije, raditi, učiti i to činiti u kontinuitetu, a Ivandijin traje evo 14 godinu. Tko zna gdje mu je kraj...

Osobni karton Silvija Ivandije:

■ rođen 28. rujna 1964. u Osijeku

■ kao igrač bio je srednji vanjski Osijeka, slovenske Pivovarne Laško, Badela 1862, Zameta, talijanskog Prata i Trsta

■ kao trener vodio je Osijek, Medveščak, Zagreb, Trst, Izviđač Ljubuški, Karlovac, Međugorje, Varaždin, katarski El Jaish, rukometašice Trešnjevke i Lokomotive, izbornik kadetske reprezentacije Katara

■ 2005. naslijedio je Brunu Gudelja na klupi Zagreba, a bio je i pomoćnik Lini Červaru u Zagrebu

■ pomoćnik Slavka Goluži u hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji

■ kao igrač s Hrvatskom je osvojio zlato na Mediteranskim igrama 1997. u Baru

■ prvak Europe s hrvatskom muškom kadetskom reprezentacijom 2010.

■ doprvak Europe s hrvatskom muškom juniorskom reprezentacijom 2012.

■ doprvak svijeta s hrvatskom muškom kadetskom reprezentacijom 2013.

■ trenutačno izbornik hrvatske ženske juniorske reprezentacije

■ do jučer je bio trener rukometašica Lokomotive

Linker
19. travanj 2024 06:18