CROPIX
EHF LIGA PRVAKA

PPD ZAGREB NA NOVOM EUROPSKOM ISKUŠENJU 'Stalno smo blizu, valjda će i nama krenuti! Treba dobiti nekoga da bi se prošla skupina...'

MATEVŽ SKOK Vratar PPD Zagreba nakon egala protiv Kristianstada u LP i Celja u SEHA ligi nada se pobjedi protiv Mađara
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. rujan 2017. 11:20

Bez vratara u rukometu ništa, pa su za Zagreb u današnjem susretu sa Szegedom iznimno važni Matevž Skok i Urh Kastelic. Na početku sezone brane dobro, ne senzacionalno dobro da bi bili prevaga, no, dosad su pokazali da bi to mogli postati, a idealna prilika za to je dolazak Szegeda na otvaranju nove sezone Lige prvaka u zagrebačkoj Areni.

Odlaskom Stevanovića Skok je kao iskusniji izbio u prvi plan. Dobro se nosi s izazovom.

Varazdin, 101216
U Areni Varazdin igra se utakmica 11. kola SEHA lige izmedju PPD Zagreba i Veszprema.
Na fotografiji: Ivan Stevanovic
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

- Bit će ovo, čini mi se, vrlo zanimljiva sezona. Kamenica je novi trener, krenuli smo od početka, moramo se naviknuti na njegov sustav rada. Nadam se da ga nećemo opet mijenjati jer smo prošle sezone to često činili, a kretati uvijek iznova nije baš idealno. Momčad je dobra, ali to moramo pokazati na terenu. Ljuti me što igramo dobro, a na kraju ne dobijemo utakmice. I to s onima koji nisu bolji od nas. Da su bolji, pa hajde, ali Kristianstad i Celje nisu bolji i zato sam bio ljut i na sebe i na suigrače nakon dva egala u posljednjih tjedan dana.

Zlatko Horvat
Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media

Kako je Skok zadovoljan sa sobom na golu ove sezone?

- Radimo dobro, radimo više nego lani. Svjestan sam da momčad dosta ovisi o nama na golu. Meni je to dobro, nije problem nositi odgovornost. Ja sam prvi, Urh je tu da mi pomogne, Jović također. Jesam li zadovoljan? Navikavam se na neke stvari. Kameni želi pola-pola minuta, a to nekad nije to lako kada ide, ali je tako... Ono što je najbitnije je da budemo na razini, a što to znači odlično je pokazao vratar Nantesa u prvoj utakmici ove sezone protiv Szegeda kada je imao 19 obrana i okrenuo tijek utakmice.

Plan je - pobjeda

Plan za Szeged je...

- Pobjeda. Bilo bi nam lakše da smo uspjeli u Švedskoj, no, što je, tu je. Treba dobiti nekoga da bi se prošla skupina, a mislim da je to moguće i protiv Nantesa, i protiv Szegeda, i protiv RN Löwena u prvom redu. Imamo momčad vrijednu za drugi krug i tako se trebamo i ponašati.

Lani ste bili blizu Szegedu?

- Blizu smo mi stalno, i u Kristianstadu i protiv Celja, ali stalno nam nešto nedostaje. Nadam se samo da će i tome doći kraj. Nemamo sreće ni s tim ozljedama...

A Szeged ozlijeđenih nema, naprašio vas je u priprema 9 razlike, prošle sezone dvaput...

- Szeged ima odličnog trenera taktičara, sve ide preko video-analiza. Ja se samo nadam da nećemo raditi previše pogrešaka jer oni to skupo naplaćuju. Pripremaju napad, imaju odlične šutere, brzog Skubea na sredini. Bez oštre obrane neće biti lako. I nadati se da ćemo nas dvojica imati bolji dan nego Šego i Sierra.

Linker
27. travanj 2024 06:50