REUTERS/Marko Djurica / REUTERS
'SKUPINA JE JAKA'

REAKCIJE REPREZENTATIVACA NA ŽDRIJEB 'Utakmica sa Srbijom će biti slična onoj u Beogradu po atmosferi, ali ovaj put će atmosfera ići nama u korist'

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 25. lipanj 2017. 00:06

Među 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta nema laganog protivnika, ali još uvijek ostaje dojam da je skupina A u kojoj je Hrvatska ujedno i najteža skupina na prvenstvu. Igrači su zadovoljni ždrijebom i jednostavno je primjetiti da naši reprezentativci ne mogu dočekati izaći na parket Spaladium Arene.

Strpljivo su naši reprezentativci s osmijehom na licu davali izjave netom nakon ždrijeba, a zaista se nije mogla uočiti nijedna loša grimasa na njihovim licima, osim možda Marka Kopljara, ali samo kad je pričao o svojoj ozljedi.

- Imam još 2 i pol tjedna da se oporavim, ali to je sad manje bitno. Dobili smo zahtjevnu skupinu, ali smo zadovoljni. Sa svakom od reprezentacija imamo neku povijest. Sa Šveđanima smo igrali puno prijateljskih utakmica u zadnje vrijeme i dobro ih poznajemo. Utakmica sa Srbijom će biti slična onoj u Beogradu po atmosferi i napetosti, ali ovaj put će atmosfera ići nama u korist. Islanđane smo poprilično jednostavno svladali u Poljskoj, ali i dalje smatram da su nam najveća nepoznanica - kazao je Kopljar.

Vratara Ivana Stevanovića najviše motivira očekivana atmosfera.

- Skupina je jaka, ali to je odlično jer će nas držati budnima. Svima u oči upada utakmica sa Srbijom, u kojoj će vjerojatno splitska publika biti najjača, ali i u ostale dvije utakmice očekujemo glasnu podršku. Švedska je na prošlom prvenstvu igrala najbolji rukomet, ali je nesretno ispala. Mislim da ćemo s Islanđanima lakše jer smo već pokazali da možemo protiv njih.

Atmosfera, jačina suparničkih momčadi, analiza ždrijeba. O svemu se sinoć pričalo s hrvatskim reprezentativcima, a najdetaljniju je analizu ždrijeba definitivno dao Luka Stepančić.

- Sve utakmice bit će na nož. Zadovoljni smo što na kraju ždrijeba Danska nije upala u našu grupu ili u grupu B jer bi onda tu bilo svega. S obzirom da se radi o dvije grupne faze, sve je bitno - koliko pobjeda, koliko bodova, tko s nama prolazi, protiv koga pobijedimo ili ne. Moramo ići na sto posto, nema kalkulacija i računanja. Smatram da nam je Švedska definitivno najteži protivnik u skupini i s njima ćemo se boriti za broj jedan u skupini - detaljno će Stepančić

Ima još puno vremena do siječnja i početka prvenstva, no već se mogu stvoriti određene ideje o tijeku prvenstva, ili se bar predvidjeti. Naš najbolji branič Jakov Gojun se baš i ne slaže s količinom vremena do početka prvenstva.

- Znamo kako to ide, vremena nema! Sezone s klubovima će brzo početi, a nakon završetka polusezone prvenstvo dođe već nakon desetak treninga. Kako je svima, tako je i nama, ali mi ćemo u Splitu imati svoju publiku i ne trebamo se obazirati na druge reprezentacije - kazao je Gojun.

Linker
19. travanj 2024 07:58