Bongarts/Getty Images
NIJEMCI BEZ PREDSTAVNIKA

RUKOMETNA LIGA PRVAKA Velika Barcelona izbacila Kiel i izborila plasman na Final Four, PSG se namučio s Mađarima

Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2017. 22:08

Rukometaši Barcelone pridružili su se skopskom Vardaru na završnom turniru Lige prvaka nakon što su u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju pred svojim navijačima svladali njemački Kiel sa 23-18 (13-9) te tako nadoknadili dva pogotka zaostatka (26-28) iz prve utakmice.

Strijelce Barcelone predvodio je Valero Rivera sa sedam pogodaka, Tomas Gonzalez je postigao četiri, a Kiril Lazarov tri. Za Kiel su po četiri gola postigli Vujin i Ekberg. Hrvatski reprezentativac Ilija Brozović postigao je dva gola iz tri udarca, a Blaženko Lacković je jednom bio uspješan iz četiri pokušaja.

Treći sudionik Final Foura bit će poznat večeras, nakon uzvratnog dvoboja PSG - Pick Szeged (20.45 sati), u kojem Francuzi imaju tri pogotka prednosti iz Mađarske. U nedjelju će aktualni europski doprvak Veszprem braniti tri pogotka prednosti na gostovanju u Montpellieru.

Final Four će biti odigran 3. i 4. lipnja, a već prema tradiciji domaćin je Koeln. No, njemački ljubitelji rukometa neće imati domaću momčad za koju bi navijali.

----------------------------------------------------------

PSG preko Pick Szegeda na Final Four

Rukometaši francuskog PSG-a izborili su mjesto na Final Fouru Lige prvaka, nakon što su u uzvratu na domaćem terenu odigrali 30-30 protiv mađarskog Pick Szegeda, što im je bilo dovoljno za obranu tri pogotka prednosti koju su donijeli iz prve utakmice.

Mađari su opasno prijetili te u 40. minuti imali četiri gola prednosti (21-25) koja su ih vodila na završnicu, ali su domaći serijom 6-0 poveli 27-25 u 50. minuti te mirno priveli susret kraju.

Mikkel Hansen je postigao sedam golova za Parižane, a Luka Karabatić šest. U završnici je do dva pogotka stigao hrvatski reprezentativac Luka Stepančić. Pick Szeged je sa osam golova predvodio Zsolt Balogh. Sandro Obranović je postigao tri gola za mađarsku momčad.

PSG se priključio Vardaru i Barceloni koji su prethodno izborili mjesto na Final Fouru kojem će 3. i 4. lipnja domaćin biti Koeln. U nedjelju ćemo saznati posljednjeg, četvrtog sudionika, kad će aktualni europski doprvak Veszprem braniti tri pogotka prednosti na gostovanju u Montpellieru.

Linker
25. travanj 2024 19:36