Marko Kopljar
 Foto: Ante Cizmic / CROPIX
POVRATAK MARKA KOPLJARA

SJAJNA VIJEST ZA LINU ČERVARA: BIVŠI KAPETAN KAUBOJA VRATIO SE RUKOMETU 'Šogor Duvnjak i ja radimo k'o ludi i bit ćemo spremni za naš Euro'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. kolovoz 2017. 16:20

Ako je neki igrač posljednjih godina imao problema sa zdravljem i puno nam nedostajao, posebno obrambeno, onda je to svakako Marko Kopljar. Razbijen od problema s koljenom nakon odlaska iz Pariza pokušao se skrasiti u Barceloni, ali se situacija pogoršala, Barca nije željela čekati.

Marko se našao u brisanom prostoru, ukazao se Veszprem, činilo se, sve će biti OK, no onda je Javier Sabate u Veszpremu imao neke drugačije poglede, pa je Kopljar, rješavajući probleme s ozljedom, uglavnom gledao Ligu prvaka, igrao SEHA ligu i mađarsku ligu, a ugovor je išao kraju.

Ne mogu se požaliti

I onda se ukazao Füchse Berlin, klub u koji je trebao otići još prije nekoliko sezona, ali je tada izabrao PSG. No, eto, stigao je.

- Zagreb, Pariz, Barcelona, pa sad Berlin. Na prvi pogled čovjek bi rekao birao sam, ali ne, jednostavno je tako ispalo. Ne mogu se požaliti.

Samo da nije bilo ozljeda.

- Pa dobro, bilo je problema, ali ne baš toliko, ipak sam bio u reprezentaciji, uspio uz probleme odraditi pripreme. Istina, falilo mi je već ono da sam 100 posto zdrav, da mogu dobro trenirati, igrati. Malo je potrajalo, ali, eto, nadam se da je sada kraj mukama. Mogu reći da sam zdrav, da se dobro osjećam.

Kako je u Berlinu?

- Odlično, klub je vrhunski, to nije novost. Grad, vjerojatno ne trebam ni govoriti. Tu su osim toga Jakov (Gojun) i Drago (Vuković), koji mi pomažu da se brže adaptiram, i sve pomalo dolazi na svoje.

Tu je novi trener Velimir Petković, koji od vas ima velika očekivanja?

- Zato sam i došao u Berlin. U ovim smo pripremama dosta radili, odigrali sedam-osam utakmica s jakim protivnicima, a kako je bilo dosta ozlijeđenih, bilo je i puno minuta, što meni odgovara. Naravno da treba malo vremena da se sve to posloži, igram napad, obranu, dvojku, trojku, centarhalfa...; što trener treba i očekuje. Ta nam je obrana jaka stvar, još da se vrati Drago, koji se oporavlja od ozljede ramena...

Koljeno je dobro

Kako diše vaše koljeno?

- Dobro, nemam problema.

A kakav je Füchse ove sezone?

- Pa, mislim da smo dobri, pripremamo se za nastup na Super Globeu u Kataru, koji je prvi veći cilj sezone. O ostalima još nismo razgovarali, ali ako smo lani bili četvrti u Bundesligi, onda bi neki cilj bio pomaknuti se za jedno mjesto naprijed, a to bi onda značilo ulazak u Ligu prvaka.

Niste vi jedini novi u momčadi?

- Nisam, ali mogu reći da nema puno većih promjena; svi su, na neki način, zamjene za prošlu sezonu. Recimo, ja sam došao, otišao je Tonnesen u Veszprem, otišao je Kozina u Göppingen, došao je njemački reprezentativac Schmidt na crtu. Ostalo je isto; Heinvetter i Štochl na golu, Lindberg, Zachrisson i Elisson na krilima, Plaza na crti, a u vanjskoj liniji Nenadić, Drux, Fäth, Gojun, Vuković, Wiede...

E, taj nas posljednji najviše zanima. Riječ je o reprezentativcu Njemačke s kojim biste trebali dijeliti minute ove sezone. Kako je to trener zamislio?

- Zasad su puno toga diktirale ozljede jer nas je od starta uglavnom maksimalno osam bilo unutra, no kada se kompletiramo, isto neće biti problem jer je liga jaka, tu je i Europa, pa će biti prilično zahtjevno sve to izdržati. Ima tu minuta za sve.

Lino Červar poslao je jasnu poruku da u listopadu morate biti na raspolaganju, inače od Eura u siječnju neće biti ništa?

- Znam, razgovarali smo dugo. Znam i da sam zbog koljena dosta toga morao preskočiti, ali sam optimističan, dobro radim i vjerujem da ću od listopada konkurirati za sastav reprezentacije. To je i moja velika želja, da se vratim punom treningu, bez problema, pa da pokušamo još jednom.

Još jednog svi željno očekuju, vašeg šogora Domagoja Duvnjaka, koji se povukao iz javnosti?

- Šogi je dobro, radi k’o manijak i silno želi biti spreman za listopad i sve što nas kasnije očekuje. On nam je jako važan i poznajući njegovu glavu, volju, upornost, uopće ne sumnjam da će učiniti sve. Malo se povukao, liječi se, trenira i nadam se da ćemo ga uskoro ponovo gledati.

Lovimo treći u nizu

A što mi očekujemo na Euru?

- Ma, samo da budemo zdravi i kompletni...

Kopljar je u Ehingenu proteklog vikenda najavio da bi sezona trebala biti njegov povratak u pravom smislu. Efikasan protiv Nantesa i Göppingena, spreman za Super Globe na kojem će Füchse braniti naslov pobjednika. Berlinčani, Ciudad Real i Barcelona imaju po dva naslova svjetskog klupskog prvaka, Füchse dva posljednja.

- Da, lovimo treći u nizu, probat ćemo. Prvo imamo Brazilce pa, vjerujem, Al Saad, pa ako to prođemo - finale. A onda je sve moguće.

Super Globe počinje 25. i traje do 28. kolovoza u Dohi. Za Europu će još igrati Vardar i Barcelona.

Linker
18. travanj 2024 12:07