REUTERS/Fadi Al-Assaad / REUTERS
BIVŠI IZBORNIK

SLAVKO GOLUŽA PROKOMENTIRAO PROTIVNIKE Bit ću konkretan, iz naše skupine dalje idemo mi i Šveđani, a križamo se sa strašnim suparnicima'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 24. lipanj 2017. 17:36

Slavko Goluža, bivši trofejni rukometaš i negdašnji izbornik Hrvatske, ovako je vidio ždrijeb:

- Mislim da nismo u situaciji da smijemo ikoga podcijeniti, ali isto tako niti se ikoga bojati. Smatram da će nam najozbiljniji protivnik biti Švedska i kada to riješimo, neće biti problema za nastavak natjecanja. Bit ću konkretan, iz naše skupine dalje idemo mi i Šveđani, a križamo se s Norvežanima i Francuzima, također strašno jakim suparnicima. No, Norvežani su pokazali da se Francuzi mogu pobijediti, i to je odlično.

Odmah je Goluža ponudio i prognozu tko će igrati u polufinalu. Vrijedi zabilježiti i zapamtiti, a u siječnju 2018. ćemo znati je li bio u pravu.

- Ja u završnici EP-a, u borbama za medalje, vidim Hrvatsku, Francusku, Dansku i Njemačku.

Zadovoljan je Goluža i što ćemo uvodnu skupinu igrati u Splitu.

- Mislim da je dobro odabrano, to je specifičan grad, sportski grad, Dalmacija je to. Tamo je dovoljna samo jedna pjesma da podigne publiku na noge i da cijela dvorana zagrmi. Mislim da ćemo pokazati kao domaćini sportsku kulturu i da će nam publika biti veliki poticaj u svemu tome.

Zlatko Saračević bio je originalan nakon ždrijeba. Ovaj puta je bio u svojstvu trenera, pa je navukao odijelo, a nakon plesa kuglica kaže:

- Jedina moja izjava je “nemam karata”. Znam da će sada početi presing i znam da ću dati naštampati majice “nemam karata” da me ne pitaju... Ždrijeb kao ždrijeb. OK, moglo bolje, moglo gore, ali najvažnije će biti u siječnju.

Linker
18. travanj 2024 13:50