REUTERS/Vincent Kessler / REUTERS
PRVI DVOBOJI OSMINE FINALA

SRUŠILI APSOLUTNI REKORD SVIH VREMENA I UŠLI U ČETVRTFINALE Nevjerojatni Francuzi žive i dišu za rukomet: Gledatelja kao nikad nigdje...

Piše: HinaObjavljeno: 21. siječanj 2017. 21:14

Domaćin i branitelj naslova Francuska plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za rukometaše zahvaljujući 31-25 (14-13) pobjedi protiv Islanda u susretu osmine finala igranom u Lilleu.

Francuska je utakmicu "prelomila" serijom 6-1 početkom drugog poluvremena zahvaljujući kojoj je stigla do vodstva 20-14. Do kraja susreta Island se nije uspio primaknuti na manje od četiri gola razlike.

Michael Guigou sa šest golova bio je prvi strijelac Francuske, po pet su dodali Nedim Remili i Ludovic Fabregas, dok je Runar Karason sa sedam golova predvodio Island.

Men's Handball -  France v Iceland 2017 Men's World Championship Second Round, Eighth Finals - Grand Stadium, Villeneuve d'Ascq, France - 21/01/17 - France's team celebrates.  REUTERS/Pascal Rossignol - RTSWQ5G
REUTERS/Pascal Rossignol / REUTERS

Inače, utakmicu je pratilo čak 28.000 gledatelja što je rekord u povijesti ove igre.

Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Bjelorusija - Švedska koji je na programu u nedjelju.

Men's Handball -  France v Iceland 2017 Men's World Championship Second Round, Eighth Finals - Grand Stadium, Villeneuve d'Ascq, France - 21/01/17 - France's Nikola Karabatic in action.  REUTERS/Pascal Rossignol - RTSWQ0U
REUTERS/Pascal Rossignol / REUTERS

Rukometaši Norveške danas su ranije tijekom dana postali prvi četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva u Francuskoj, oni su u dvoboju osmine finala u Albertvilleu svladali Makedoniju bivšeg hrvatskog izbornika Line Červara sa 34-24 (12-10).

Makedonci su držali rezultatski priključak samo tijekom prvog poluvremena, ali već početkom nastavka Norvežani su se odvojili na pet razlike da bi do kraja dvoboja stigli i do dvoznamenkaste prednosti.

Po šest golova za Norvešku postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, po pet su dodali Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.

U druga dva susreta Slovenija je izbacila Rusiju, dok su Španjolci na jedvite jade uspjeli poraziti Brazil s golom prednosti. Time je Hrvatska saznala mogućeg protivnika ukoliko danas porazi Egipat u Montpellieru.

U tijesnoj utakmici niti jedna od reprezentacija nije imala prednost veću od tri razlike (Brazil), dok od 37. do 59. minute niti jedna momčad nije imala više od gola prednosti. Tada Španjolska bježi na plus dva (28:26) što su hrabri Brazilci uspjeli samo smanjiti na konačnih 28:27 i slavlje Španjolaca.

Izabranici Veselina Vujovića u četvrtfinale su se plasirali pobjedom nad Rusijom od šest pogodaka razlike. Iako su do prve prednosti došli u 17. minuti, a na poluvremenu su zaostajali dva razlike, Slovenci se u 42. minuti odvajaju na pet pogodaka razlike koju su do kraja i povećali. Čini se kako su momčadi Dmitrija Torgovanova preveliki teret stvorile ozljede Pavela Atmana i Sergeja Gorboka.

Linker
26. travanj 2024 16:07