RUKOMET

SVJETSKO PRVENSTVO - HRVATSKA REPREZENTACIJA NIJE USPJELA Mladi rukometaši igrat će za svjetsku broncu

Piše: HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 20:52

Hrvatska rukometna kadetska reprezentacija u subotu je poražena od Španjolske sa 24-26 (12-13) u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gruziji, pa će u nedjelju igrati za broncu.

Hrvatski kadeti su gotovo cijeli susret bili primorani sustizati rezultat. Iako se na kraju činilo da Hrvatska ima šansu doći do poravnanja, šanse koje su se ukazale hrvatski kadeti nisu iskoristili te su doživjeli drugi poraz na prvenstvu.

Kod Hrvatske najbolji je bio Dario Raguž sa sedam golova, Tin Lučin zabio je četiri, dok je vratar Ivan Panjan skupio devet obrana. Španjolsku je sa pet pogodaka predvodio Gonzalo Perez.

"Španjolska je bila bolji protivnik u ovoj utakmici i zasluženo je pobijedila. Mi nismo odigrali ono što smo dogovorili i pripremili, ni u obrani ni u napadu. Imali smo previše individualnih pogrešaka u oba smjera, kao i premalo raspoloženih igrača u napadu. Obrana je bila ta koja nam nije donijela mirnoću i ta se nervoza vukla u napad. No, ušli smo među četiri najbolje momčadi na svijetu i u nedjelju imamo utakmicu za brončanu medalju. Trebamo se dobro naspavati i potom pripremiti najbolje što možemo za tu utakmicu", izjavio je hrvatski izbornik Luka Panza.

U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Danska.

Linker
19. travanj 2024 05:07