Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
SAMO GLAVU GORE

SVLAČIONICA HRVATSKE NAKON PORAZA KOJI JE MALO ZABOLIO 'Ponudili smo im previše i oni gaze! Možda ovaj poraz ima neku poruku'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. siječanj 2017. 09:10

Bio je kaos u mixed zoni prepunoj Nijemaca, naguravanje koje nije prilično Svjetskom prvenstvu. No, nismo mi kao naša obrana, ako je netko dobio te večeri mi smo…Manuel Štrlek je kao i uvijek stao bez problema.

Zaboravili su vas na krilu?

Znali smo da će biti tako, da će nas nagurati prema sredini i nismo uspjeli pobjeći od toga. Meni je teško reći zašto - kazao je Štrlek.

Zašto smo izgubili tako puno?

- Zato što je napad bio loš, dok je obrana bila relativno OK. No, to su Nijemci, ponudili smo im previše i oni gaze. Ono što nije zaustavila obrana, zaustavio je vratar. Sve smo znali, nismo uspjeli ništa.

Luka Cindrić nije imao konce u rukama. Bio je laka kategorija za njemačke teškaše?

Znali ste što ne smijete, a opet smo to napravili. Zašto?

- Teško mi je to reći, čvrsti su, izborili su se za te stvari i usmjerili utakmicu. Sve je bilo jasno u pripremi, ali eto nismo uspjeli na terenu. Falila nam je sigurnost kod šuta, malo je bilo i nervoze kada smo bili na -2 i to nas je skupo koštalo. Ništa, glavu gore i idemo dalje. Bolje da se dogodilo sad nego kasnije.

Zlatko Horvat je pokušao naći svjetlo.

- Možda ovaj poraz ima neku poruku, vidjet ćemo. Ne možemo mi nikoga dobiti ako zabijemo 21 gol, to jednostavno nismo bili mi. Mjesta za popravak imamo, to je najvažnije i sve ostalo je u našim rukama. Ja sam optimist.

Makar mu u petak to skoro nitko nije vjerovao…

Linker
24. travanj 2024 05:29