Červar i Horvat
 Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
TEŠKA UTAKMICA

SVLAČIONICA NAKON 'RATA' SA SLOVENCIMA 'Ovo je bilo sve samo ne prijateljska utakmica! Najlakše je udarit nekoga šakom u glavu i dobiti crveni karton'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. listopad 2017. 01:07

Nakon žestokog boja pobjednik je bio Lino Červar. Jedan ali vrijedan gol je bio na strani Hrvatske. Lino je bio vrlo ozbiljan, nekog velikoj sreći ni traga.

- Bilo je sve osim prijateljske utakmice, isto kao u Ljubljani. Prije svega čestitka mojim igračima da su izdržali, posebno da su u nastavku pokazali borbu, karakter. Obrana 6-0 je bila jako dobra pokretljiva, energična, sve ono što nismo imali u prvom poluvremenu.

A u prvom dijelu…

- Mislili smo da će biti lako, oni su se upustili u trku, mi s njima, a tehnički smo u odnosu na njih imali problema. Napad je morao biti bolji, previše smo griješili, ne bi se smjelo događati na utakmicama to. No, kada je trebalo u momčad je ušla stabilnost, samopouzdanje i to je jako dobro. No, ne zanosimo se, jer ovo nije dovoljno da se u seriji dobiju jaki protivnici. Moramo još podići razinu igre, fale nam Duvnjak, Kopljar i Šebetić. No, u ovakvim okolnostima, kada smo se borili da sada snimamo reklame, a ne u prosincu kada će nam trebati rad, ispalo je OK. Vidjeli ste da samo jedan homogeniziran tim može dobiti takve utakmice.

Osvrnuo se na Arenu.

- Publika je zaslužila zahvalu svih nas, ne znam tko se s tim može pohvaliti. Moramo im se odužiti na EP.

Grubost protivnika!?

- Iznenađen sam, nije bilo slučajno definitivno. Nadao sam se da se neće ponoviti. Njima je pod svaku cijenu stalo da nas dobiju zbog samopouzdanja. Koliko god je to za kritiku, činjenica je da se samo kroz patnju jača karakter. Mi smo se morali izvući iz takve situacije. U miru glava nije budna. Ako želite puno sve poteškoće morate prebroditi. Pobjedom se najbolje kažnjavaju takve stvari. Morali smo igrati bolje da bismo se potvrdili. Oni jesu treći, ali nisu nas dobili nijednu utakmicu. Ali bez obzira na to čvrsto smo na zemlji i jedva čekamo ponovo biti skupa.

Iznenađnje je bio…

- Vuglač me iznenadio, išao je do kraja, bio pobjednik, svi se u njega trebaju ugledati. Reći ću na sastanku koji su to, ne pred svima. Moramo govoriti mi, ne ja. Bili smo koncentrirani na utakmicu, ne na tučnjavu i zato smo pobijedili.

Veselin Vujović, nije došao na presicu, jer nije bila službena, a u mix zoni je rekao:

- Da, trebalo mi je to, a ne utakmica koju ću dobiti deset golova razlike. Dobro je bilo upoznati Arenu za Euru, jer tu ćemo igrati. O stvarima koje su presudile…

- Crveni Blagotinšeku, zamor, ispadanje Žabića poremetili su nam centralni blok. U ključnim momentima isključenje Zarabeca zbog prigovora nije se smjelo dogoditi, a to više nismo mogli nadoknaditi. Pokazali smo karakter, prezadovoljan sam kako je to izgledalo – zaključio je u svom stilu Vuja.

Igrač koji je temelj obrane koju je Cindrić spomenuo je bio poprilično zadovoljan sa samo 20 primljenih pogodaka je Jakov Gojun. Branič berlinskog Fuchsea ukratko je objasnio kako smo se nosili s neviđenom agresijom susjeda iz Slovenije, ali i pohvalio sve po svojim zaslugama.

- Bila je borba od početka, a tog smo bili svjesni. Čestitam svim dečkima i stručnom stožeru jer je ovo za nas zaista bitna pobjeda, za uvod u prvenstvo koje nas čeka u siječnju. Uspjeli smo pobijediti bez Kopljara i Duvnjaka, koji su među našim najvažnijim igračima. Što se agresije Slovenaca tiče, reći ću samo da je najlakše udarit nekoga šakom u glavu i dobiti crveni karton, ali mi se nismo dali isprovocirati i odigrali smo pošteno do kraja. Odradili smo ono što nam je Lino rekao i borili se do zadnje sekunde. Prvih par minuta su bile emotivne za mene jer ova publika u Zagrebu je vrhunska, ali u Splitu će atmosfera biti još bolja - bocnuo je Zagrepčane Gojun.

Linker
23. travanj 2024 12:41