Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
LOŠE OTVARANJE

TEŽAK PORAZ RUKOMETAŠICA NA STARTU EP-A U ŠVEDSKOJ Aktualne olimpijske prvakinje prevelik zalogaj za Penezić i društvo

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 05. prosinac 2016. 21:09

Ako je za suditi po onoj narodnoj da se po jutru dan poznaje, hrvatske rukometašice ne očekuje ništa dobro na EP-u u Švedskoj. Rukometašice izbornika Gorana Mrđena doživjele su poraz od Rusije na startu turnira u Helsingborgu.

Istina je, Ruskinje su aktualne olimpijske prvakinje iz Brazila, srebrne iz Pekinga 2008., te ukupno četverostruke svjetske prvakinje iz ere nakon raspada SSSR-a, na EP-ima su osvojile još tri medalje u istom periodu, dok naše rukometašice nikad nisu osvojile medalju od osamostaljenja, no naše su igračice ipak morale puno bolje.

Ne poprave li dojam u utakmicama s Norveškom i Rumunjskom koje jedva da su slabije od Rusije, našim bi se curama mogao ponoviti nastup sa zadnjeg EP-a koji se igrao u Hrvatskoj, kad su na domaćem terenu potpuno zakazale i ispale već nakon prvog kruga.

Malena nada ipak postoji, no za tako nešto Mrđenove igračice moraju igrati kao što su igrale u središnjem dijelu drugog poluvremena s Ruskinjama kad su zaostatak od osam golova (15-23) serijom od 8-2 smanjile na samo dva razlike. Nažalost, to ih je očito izmorilo, desetak minuta prije kraja zaradile su dva isključenja te s četiri igračice u polju nisu izdržale novi nalet Ruskinja, koje su digle prednost na plus četiri i rutinski odradile završnicu.

Linker
20. travanj 2024 03:02