Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO

U REPREZENTACIJU SE VRATIO MIRKO ALILOVIĆ, ALI 'JEDINICA' BI TREBALA BITI NJEGOVA 'Skupina je mogla biti puno bolja, ali, mogla je biti i gora'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. lipanj 2017. 11:53

Iskusni reprezentativac Ivan Stevanović bio je jedna od “najjačih karika” rukometne reprezentacije na zadnjim velikim natjecanjima. Nakon što je kormilo reprezentacije od Željka Babića preuzeo Lino Červar, iskusni Riječanin (35) trebao bi ostati na “poziciji” koju je igrama zaslužio. Iako se u reprezentaciju nakon stanke vratio Mirko Alilović, Stevanovićeva uloga i poziv za nastup na EP-u ne bi smjeli biti upitni.

- Uvijek je teško kod smjene trenera, no uspjeli smo se odlično ‘uigrati’ u ove prve dvije pripremne faze koje smo odradili. Istina, na njima je bio povelik broj igrača, malo je bila gužva, ali smo pohvatali konce i u glavnim crtama vidjeli što traži Červar. Na sljedećem okupljanju u listopadu sve će biti još puno bolje.

Varazdin, 101216
U Areni Varazdin igra se utakmica 11. kola SEHA lige izmedju PPD Zagreba i Veszprema.
Na fotografiji: Ivan Stevanovic
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Nakon završenih lipanjskih priprema reprezentacija je nazočila ždrijebu za EP, koji se u siječnju održava u Hrvatskoj:

- Skupina je mogla biti puno bolja, mogla je biti i gora, tako je uvijek. Šveđani su jedna od najboljih reprezentacija posljednjih godina, neće nam biti lako. Isti je slučaj i s Islanđanima. Oni nam nikad nisu radili prevelike probleme, ali će nam biti neugodan suparnik. A Srbija?! Imaju odlične igrače, iako nikad ni u čemu nisu uspijevali. Ne treba razmišljati o ‘folkloru’ koji uz tu utakmicu ide. Iako je riječ o Splitu i Dalmaciji, problema neće biti. Ovdje je ipak riječ o rukometu. Čini mi se da je odlično to što ta utakmica dolazi na otvaranju EP-a.

Ždrijeb je donio i saznanja o tome što Červarovu momčad čeka u drugom krugu:

- Svjetski prvaci Francuzi i doprvaci Norvežani! To sve govori, ali vjerujem da iz prvog kruga možemo prenijeti četiri boda te bi nam pod određenim uvjetima čak i samo jedna pobjeda u drugom krugu mogla donijeti plasman u polufinale.

2016 Rio Olympics - Handball - Preliminary - Men's Preliminary Group A Argentina v Croatia - Future Arena - Rio de Janeiro, Brazil - 09/08/2016. Goalkeeper Ivan Stevanovic (CRO) of Croatia celebrates a goal. REUTERS/Antonio Bronic FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Naša reprezentacija, čiji je HEP glavni sponzor, na domaćem EP-u “lovi” europsko zlato, ono jedino koje im još nedostaje. Ne treba sumnjati da će Stevanović i suigrači mu biti “pod visokim naponom”. Hoće li to biti dovoljno za zlato?!

- Dat ćemo svi sve od sebe pa što bude, uvijek smo išli maksimalno, ali ne može se ništa garantirati - zaključio je Stevanović koji sljedeće sezone igra u švicarskom Schaffhausenu:

- U Zagrebu je bilo lijepo, tu sam se do kraja afirmirao. Schaffhausen je odlično uređen klub, bio sam ‘gore’ kad sam dogovarao sve detalje i odradio zdravstveni pregled. Imao sam i neke druge pozive iz drugih klubova, ali sam se odlučio za ovaj koji mi se činio najboljim. Za početak idem sam, vrlo brzo će mi se pridružiti i obitelj. Na meni je samo da dobro radim, sačuvam se i ostanem zdrav te da se nadam izbornikovu pozivu za Split i Zagreb.

Linker
16. travanj 2024 17:41