Ilustracija
 CROPIX
SPEKTAKL U ARENI

U TOME LEŽI TAJNA NEVJEROJATNOG PREOKRETA ZAGREBA 'Sjajan motivacijski govor sve nas je podignuo. Što nam je rekao?'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. prosinac 2016. 10:39

Luda utakmica, veliki preokret i nakon minus pet u prvom dijelu druga pobjeda zagrebaša ove sezone (25:21).

Dečki u bijelom, što su jučer bili rukometaši hrvatskog prvaka, solidno su sinoć “zapalili” zagrebačku Arenu. Jedan od junaka svakako je bio Slovenac na vratima zagrebaša Matevš Skok, koji je nakon susreta vrlo skromno i šturo, ali opet potpuno točno i precizno rekao:

- Konačno je došla ova pobjeda i za mene. Prvi sam put nešto dao momčadi. Nismo se predavali niti kod minus 5, vjerovali smo u sebe, te je uz dobru obranu i ponešto moje pomoći završilo baš lijepo.

Za osmijeh na licima domaćina, počev od Stipe Mandalinića.

- Zaslužena pobjeda. Odigrali smo jako dobro. Istina, malo smo popustili na početku, odnosno pred kraj prvog poluvremena ako ćemo točnije. Tada je Löwen otišao na onih pet razlike, ali znali smo i tada da se mi možemo vratiti. U svlačionici smo si dali ruke i rekli “ajmo dati sve od sebe, pa da vidimo koliko možemo”. Ova nam pobjeda puno znači jer nam je trebao jedan veliki “skalp”. Puna nam je kapa više bila prijašnjih dobrih utakmica, ali bez bodova.

Luka Šebetić koju minutu prije kraja napustio je teren uz pomoć suigrača. Po okončanju susreta još je lagano šepao, veliki ledeni oblog hladio je lijevi gležanj, stoga pustimo pobjedu, nego... Kako noga?

Puna kapa nesretnih poraza

- Ma joj, pusti. Čuo sam nešto kao da je krcnulo unutra. Krivi sam pokret napravio, iskrenuo, zaboljelo je strašno. Inače nemam problema s tim, tako da se nadam da ipak nije ništa strašno. Nadam se da će biti samo koji dan pauziranja, ništa više. Puna mi je kapa tih ozljeda.

Idemo se sad pozabaviti utakmicom, odnosno pobjedom nad Nijemcima.

- Vidite, kada mi napravimo igru onako kako želimo i možemo, onda jedan Rhein Neckar u 10 minuta uspije postići samo jedan gol.

Što ste si rekli u svlačionici, u poluvremenu?

- Da mi to možemo! Stizali smo mi već pet razlike.

Moguće, jedino što se to ne stiže baš svaki dan, ne protiv Löwena. Jučerašnji je trijumf tim veći i slađi. Velika borba koja je u Zagrebovu slučaju konačno i nagrađena bodovima.

- Postoji pametna borba i ona druga - uz smijeh će jedan od najiskusnijih, Igor Vori.

- U drugom poluvremenu... Ma, ako smo izgubili, ako su nam uzeli dvije ili tri lopte, a i to na samom kraju, tamo na krilu. Uz dobru je obranu i napad dobio samopouzdanje. Hvala Bogu da smo dobili. Znate što, mi uistinu igramo dobro, tako je bilo i ranije. Uvijek smo mi “tu negdje”, kako se kaže, a onda napravimo neku glupost u kojoj suparniku dopustimo da se odlijepi, da nas pobijedi. To sad nismo napravili.

Igor je još nešto pridodao, otkrio, ali opet ne i sasvim razotkrio:

- Prije utakmice je Tonči Valčić kao pravi, iskusni, stariji igrač održao sjajan motivacijski govor o tome što se očekuje i traži od nas starijih, iskusnijih. Što je rekao? To bih zadržao za nas. Neka to bude samo naše - zaključio je Vori.

Linker
19. travanj 2024 19:49