PROBLEMI S PRORAČUNOM

UPITAN EURO U SPLITU? SPLITSKA GRADSKA UPRAVA POZVALA NA ŽURAN SASTANAK HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ 'Moramo spasiti što se spasiti da'

Piše: HinaObjavljeno: 14. veljača 2017. 16:15

Splitska gradska uprava pozvala je na žuran sastanak Hrvatski rukometni savez (HRS) radi prevladavanja poteškoća organizacije dijela Europskog rukometnog prvenstva u Spaladium areni početkom 2018. godine koje su nastupile zbog neprihvaćanja gradskog proračuna za 2016. godinu u kojem su bila predviđena i sredstva za organiziranje tog prvenstva u Splitu.

"Pozvali smo Hrvatski rukometni savez na žuran sastanak da se spasi što se spasiti da jer su se u medijima pojavile špekulacije da se Europsko rukometno prvenstvo neće održati u Splitu nego se kao alternativni grad spominje Zadar. Došlo je do problema neprolaska proračuna grada Splita za 2016. godinu u kojem je bilo predviđeno dva milijuna kuna za organizaciju i suport Europskog rukometnog prvenstva u Spaladium areni," rekao je novinarima Ozren Bužančić savjetnik za sport splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Sp
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Po Bužančićevim riječima od tih dva miljuna kuna iz splitskog gradskog proračuna bilo je predviđeno da se milijun kuna uplati na račun Hrvatskom rukomentnom savezu a preostali miljun kuna za potrebe logistike Europskog rukometnog prvenstva u što je uračunato i 400.000 kuna najamnine koja se treba platiti za deset dana korištenja Spaldium arene za potrebe utakmica u toj dvorani i ceremonije otvaranja Europskog rukometnog prvestva.

"Uplata milijun kuna iz splitskog gradskog proračuna na račun HRS-a planirana je u tri rate a prva je rata trebala biti uplaćena u siječnju ove godine ali to nije učinjeno jer nema gradskog proračuna a privremeno financiranje grada Splita ne omogućava stvaranje nikakvih dodatnih financijskih obveza," objasnio je Bužančić.

Nedavno je stečajna upraviteljica nad tvrtkom Sportskim gradom - Tvrtkom posebnih namjena (TPN), tvrtkom koja upravlja Spaladium arenom, Natalija Mladineo opovrgnula je medijska nagađanja da bi taj stečajni postupak mogao ugroziti Europsko rukometno prvenstvo sljedeće godine te je poručila da Spaladium arena tehnički udovoljava standardima za takve događaje.

"Stečajni postupak nad TPN-om u ovom trenutku nije ograničavajući čimbenik održavanju Europskoga rukometnog prvenstva. Ono što je za Spaladium arenu važno jest činjenica da svojim tehničkim karakteristikama udovoljava standardima za održavanje takve manifestacije - izjavila je Mladineo.

Po njezinim riječima, u listopadu 2016., dok je preuzimala dužnost stečajne upraviteljice u tom stečajnom postupku, predstavnici Hrvatskoga rukometnog saveza i Europske rukometne federacije posjetili su Spaladium arenu i "osvjedočili se da ona udovoljava standardima za održavanje europskog turnira".

Linker
18. travanj 2024 19:48