Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
SLOMILA IH TUGA VELIKA

UTUČENI KAUBOJI POGNUTIH GLAVA SU NAPUŠTALI PARKET Zapovjednik obrane teška srca priznao: 'Zaslužili smo otići s turnira kao pobjednici'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. siječanj 2017. 08:56

FILIP OŽBOLT IZ PARIZA

Sve je mirisalo na prvo finale nakon 2010. godine. Atmosfera u Bercyju, igra Hrvatske kojom je realno došla bliže finalu nego u svih pet prethodno izgubljenih polufinala, ali ne ide pa ne ide.
Pognutih glava odlazili su igrači u svlačionicu i onda je led probio Jakov Gojun, koji ni nakon ovakvog poraza nije izgubio povjerenje u Kauboje.

- Čestitam svim momcima što su se bacali na glavu. Gubili smo pri kraju prvoga dijela i uspjeli smo se vratiti. Čestitam ljudima koji su došli na utakmicu i dali nam podršku, ali teško nam je, i nama i izborniku. Sanjamo tu medalju, to finale, i svake nam godine pobjegne za dlaku. Trebamo uzeti medalju kako god znamo - započeo je Gojun, koji je odlično držao obranu, koja je u 70 minuta primila samo 28 pogodaka.

- Sreća je također bila velik faktor. Moglo je otići na obje strane, ali otišlo je na njihovu - podvukao je obrambeni ekspert koji je priznao da polufinalni porazi polako utječu na psihu igrača.


Norway 22-22 Croatia - Penalty 60 minutes

Očekivani grč na startu

- Zaslužili smo da s turnira odemo kao pobjednici, s medaljom oko vrata, da ovi mladi momci koji su prvi put na turniru osjete kako je to. Sigurno nije lako, svi bismo voljeli da je obrnuto. Vidjeli ste sami da su danas odlučivale nijanse. Nema tu neke velike razlike i danas svatko svakoga može pobijediti - ipak je završio Gojun u pozitivnom tonu.

Tin Kontrec i Željko Musa na crti su vodili veliku bitku protiv Norvežana, a pivot Zagreba teško je birao riječi.

- Teško je išta pametno reći poslije ovakve utakmice. Bilo je to 70 minuta strašnog tempa, moramo napuniti baterije i dati sve od sebe da odemo doma s medaljom - kazao je Kontrec, koji ništa ne zamjera suigračima, pa ni Horvatu, koji je na kraju ispao mali tragičar utakmice.

- U početku utakmice to je bio njihov i naš očekivani grč. Njima je na početku trebalo da se probude, a nama su se dogodile dvije rupe u prvom i drugom poluvremenu gdje su se oni vratili, pa bismo mi opet stizali. Došli smo do tog penala za pobjedu, ali ne smijemo ništa zamjeriti Zlatku. Odigrao je odličnu utakmicu i odličan turnir. Moramo skupiti snage i otići doma s medaljom.

Slovenci nisu nepoznanica, pogotovo izbornik Vujović, koji je preobrazio susjednu nam reprezentaciju.

- Nepoznanica između nas i Slovenaca nema. Dosta je dečki Veselin Vujović trenirao. Čeka nas teška utakmica, ali utakmica koja donosi medalju - rekao je Kontrec, dok je palicu u mix-zoni preuzeo Manuel Štrlek.

- Čestitke ekipi na fanatičnoj borbi i odličnoj igri. Ovo je odličan rezultat za Norvešku, a mi moramo skupiti glavu i odigrati najbolje što možemo protiv Slovenije - bilo je kratko krilo Kielcea.

Stvarno smo dali sve

Luka Stepančić iz igre je izašao zbog crvenog kartona, pun krvi i ožiljaka, ali razgovorljiviji od svojih kolega.

- Nismo spustili glave, ušli smo u produžetke, odlično se odvojili na dva, međutim, eto, nismo izdržali. Dobio sam to treće isključenje koje, iskreno, nije bilo opravdano, iskoristili su priliku, odvojili se i da smo mi u finalu, bilo bi zasluženo, ali Norvežanima želim puno sreće - u sportskom je duhu kazao Luka i nastavio:

- Posljednjih nam se pet minuta opet zakočio napad, primili smo jedan ili dva brza pogotka, ali, kažem, moramo pogledati utakmicu, skupiti glave i otići po broncu.

I za kraj, izjava koja zaokružuje priču na najbolji mogući način:

- Od 2010. nismo bili u finalu. Htjeli smo danas, stvarno smo dali sve od sebe. Kada dođemo u svlačionicu, moći ćemo jedni drugima pogledati u oči. U prve smo četiri ekipe svijeta - zaključio je igrač PSG-a.

Uslijedit će analize potencijalnih scenarija koji će uslijediti osvoji li se medalja ili ne, možda će pasti i koja smjena, ali bitno je da kolektiv nema kome što zamjeriti.

Linker
25. travanj 2024 03:07