Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
PIŠE DRAŽEN PINEVIĆ

UVJETI NEDOSTOJNI SVJETSKE SMOTRE Objekti neuredni, masaže po hodnicima, sobe male, a odrezak za večeru - 'jugoplastika'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2017. 20:46

DRAŽEN PINEVIĆ IZ FRANCUSKE

Smještaj u Rouenu je dramatičan kad je riječ o igračima, novinarima i ostalima, izuzme li se IHF vrhuška, koja je odsjela u najboljem hotelu. Nijemci su pobjegli u mjesto u kojem je prije nekoliko mjeseci u terorističkom napadu ubijen svećenik, daleko od grada.

Mnoge tv-ekipe potražile su smještaj po 25 kilometara izvan Rouena jer neurednost objekata je zabrinjavajuća i doista si IHF tako nešto nije smio priuštiti, to je nakon posljednjih natjecanja koja su podigla organizacijske kriterije - totalna sramota. U hotelu gdje su naši igrači su svi osim Čilea i Njemačke. Sobe su male, komfor nije baš, a nakon utakmice protiv Arabije za večeru su dobili odrezak “jugoplastika”, što je izazvalo prvu ozbiljnu reakciju sastava prema organizaciji.

Zanimljivo je da vodu momčadima šalju u bocama od dvije litre, što je za igrača previše, pa se dosta toga baca, a svaka sljedeća se mora posebno platiti, što, kažu, još nigdje nije bio slučaj. Naravno da su u tom slučaju male bočice na cijeni i da ih nema, domaćini su ih jednostavno uklonili iz upotrebe, da se s njima ne pretjeruje u trošku. Sala za sastanke je u podrumu, tri kata ispod zemlje, a dodatne sobe za masažu nema pa se igrači masiraju po hodnicima kata na kojem stanuju ovih dana.

I ostaje pitanje - nisu uložili u dvorane, nisu uložili u hotele, na svemu zarađuju i hvale se najvećim budžetom u povijesti nakon SP u Kataru. I svi će im se na kraju diviti jer su uspjeli, a IHF će odšutjeti da bi ispao bolji i veći. I onda neka nam kažu da kod nas nešto ne štima. I svi kažu, treba im vratiti, ali znam da to mi nikad ne bismo bili u stanju, jer kod nas je prijatelj sve, a njima samo nužno zlo i ništa puno više od toga.

Linker
24. travanj 2024 20:52