Cropix
ŠTO KAŽU NAŠI VELIKANI

VEĆ JE I ZANIMANJE BARCE DOKAZ KOLIKO JE IVANO ZAPRAVO VELIK 'Dobio sam najbolju ponudu u životu, mogao sam biti prvak Europe, ali sam odbio!'

BALIĆ I BARCELONA Vijest je vrlo zanimljiva makar realizacija nije bila realna, a zanimljivo je i čuti mišljenja naših igrača bi li Ivano mogao s 38 godina i nakon dvije godine nenastupanja igrati na toj razini
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. ožujak 2017. 15:23

Barcelona je potpisala, kako se i očekivalo, pojačenje za španjolsku ligu da bi u finišu Lige prvaka koliko-toliko rasteretila svoje udarne igrače, posebno Raula. Novi je igrač Barce još uvijek aktivni Antonio Garcia Robledo, dobro nam znani lijevi vanjski koji nas je u nekoliko navrata na reprezentativnom planu znao razbiti. U posljednje vrijeme igrao je zapaženo u Szegedu, a posljednjih mjeseci bio je u danskom Koldingu, koji je pred kolapsom. U Ligi prvaka nema pravo nastupa.

To je Barcin odgovor na nemogućnost da dobiju na raspolaganje Ivana Balića, koji se prije dvije godine oprostio od igračke karijere i teško bi se mogao vratiti - što zbog toga, što zbog leđa - u tako težak sport kao što je rukomet.

Iz Barcelone su u utorak dematirali Balićev dolazak, što je i logično jer su u međuvremenu angažirali Robleda. U svakom slučaju, sama činjenica da se Balić pojavio u ovoj priči izazvala je pažnju i zanimljivo je čuti što neki njegovi bivši suigrači kaže o tome bi li se on u 38. i nakon dvije godine pauze mogao vratiti u vrhunski rukomet.

Treba dodati da je Balićev idol Jackson Richardson uspio u 39. godini biti igrač RN Löwena, ali je to učinio nakon ministanke nakon što je igrao u francuskom Chamberyju. A Balić je uvijek Jacka doživljavao kao broj 1.

Coach Slavko Goluza of Croatia reacts during their quarterfinal match of the 24th Men's Handball World Championship against Poland in Doha January 28, 2015. REUTERS/Fadi Al-Assaad (QATAR  - Tags: SPORT HANDBALL)
REUTERS/Fadi Al-Assaad / REUTERS

---------------------------------------------------------------

Slavko Goluža: Nisam mogao nakon 10 mjeseci

Imao sam slučaj da me Noka Serdarušić zvao u Kiel deset mjeseci nakon što sam završio karijeru. Odustao sam, makar se radilo o najboljoj ponudi u životu, jer, jednostavno, nije bilo realno s obzirom na fizičko stanje. Kada sam to rekao Noki, on mi je rekao “pusti to, to je moja briga”, no ipak se nisam odlučio za odlazak. Mislim da sam bio realan u toj situaciji, makar mi je ponuda imponirala, uostalom, mogao sam biti prvak Europe još jednom.

Teško mi je komentirati za Balića, on najbolje zna u kakvom je stanju njegovo tijelo, nije se jednostavno vratiti na toj razini. No ponuda jednog takvog kluba velika je stvar i sigurno mu imponira i to je za svaki respekt. Ako može, bilo bi super.

Davor Dominiković: Ako može fizički, ostalo ne bi bio problem

Prvo sam mislio da je šala jer je Ivano rođen na 1. april. Lijepo je, u svakom slučaju, kada se takav klub sjeti. Ne znam u kojem je Ivano stanju, koliko trenira, vidim na TV-u da je na terenu kada su pripreme, što znači da može...

Iz svog iskustva mogu reći da mi je nakon operacije ramena povratak trajao šest mjeseci, pomalo sam se vraćao i fizički, trebale su mi dvije utakmice da se ušaltam.

Ako on to može fizički, ostalo ne bi bio problem jer mu je znanje vrhunsko. Vraćali su se i Šepkin i Richardson, ne bi bio prvi takav.

Blaženko Lacković: Lucidnost sigurno nije izgubio

Pa to bi bila sjajna vijest i, iskreno, jako bih ga volio vidjet još jednom na terenu. No ne znam koliko je Jeremija u formi, koliko je zdrav, koliko je treninga u zadnje dvije godine uopće odradio. Ono što znam jest da lucidnost sigurno nije izgubio i da bi mu vjerojatno više odgovarao rukomet bez brzog centra, eto, malo da se našalim.

Gledajte, on je čudesan igrač, sama činjenica da su pitali za njega nakon dvije godine stanke velik je kompliment, ali dvije su godine jako puno za tu razinu.

Linker
17. travanj 2024 14:12