Luka Šebetić
 Foto: Marko Todorov / CROPIX
I TO BEZ VAŽNIH IGRAČA

VELIKA POBJEDA U JEDNOJ OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA OVE SEZONE Zagrebaši na Final Fouru!

SEHA GAZPROM LIGA U jednoj od presudnih utakmica ligaškog dijela PPD Zagreb slavio u Celju 32:29 (15:15)
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. veljača 2017. 22:38

Zagreb je pobijedio u Celju i vratio se u život nakon dva poraza u Makedoniji. U izravnom dvoboju za Final Four SEHA lige izbacio je Celje. Digli su se u teškoj situaciji, pokazali da mogu i optimizam je opet uz njih. Sada slijedi borba za Ligu prvaka, a SEHA FF samo treba potvrditi u jednom od tri susreta koji slijede u ligi.

Utakmica za plasman na FF. Celju posljednja prilika, Zagrebu ne. Zagreb bez Jotića, kapetana Horvata i Šebetića, Celje kompletno. Ove sezone pobjeda Zagreba u SEHA ligi, pobjeda Celja u LP, oba kod kuće, obje po gol-dva razlike. Dokaz da je uvijek uzbudljivo kad igraju veliki rivali. A došli su nakon poraza u Ligi prvaka od Kristianstada i Vardara, ne baš dobre volje i forme. Zlatorog neuobičajeno prazan za susrete ova dva protivnika.

Prvi dio obilježili su vratari, a s jedne strane 11 obrana Lesjak, s druge 11 obrana Skok. Celje se postavilo očekivano kako izgleda cijelu sezonu, Zagreb pak puno dinamičnije u odnosu na Skoplje. Igralo se 6-0 u obrani, a napadački je Zagreb imao dosta problema, no, na trenutke su situacije rješavali brzina Pavlovića i Miklavčič, a u završnici šut Mandalinića, pa se situacija ipak održala stabilnom.

Veliko zadovoljstvo

Dosta problema obrani Zagreba zadali su brzi Janc i strpljivi Žvižej, koji je sve poklone potrpao iza Skoka, koji je startao na golu Zagreba i pokazao da je u odličnoj formi još od SP-a u Francuskoj. Zagreb je više vodio u prvom dijelu, no nije to uspio sačuvati, pa se Celje vratilo, povelo, ali im Mandalinić nije dao da na poluvrijeme odu s prednošću.

Kuriozitet prvog dijela susreta je prvi gol Leona Šušnje ove sezone, u 16. minuti utakmice. Šušnja dotad nije bio strijelac ni u SEHA ligi, ni u Ligi prvaka. Krenulo je...

U drugom dijelu je Zagreb promjenom obrane promijenio ritam Celja i vratio utakmicu pod svoju kontrolu. Skoka je na golu zamijenio Stevanović, jer slovenski vratar nije uspio braniti kao u prvom dijelu. I to je bio pogodak, jer je Stivi u svom stilu razoružao Celjane i Zagreb gurnuo na velikih +4 samo 12 minuta prije kraja. No, kada se igra protiv Slovenaca nikad ne znaš...

Sva sreća imali su i zagrebaši svojih Slovenaca, pa je posebno raspoloženi Miklavčič uspio držati kontrolu utakmice. Problem su bila isključenja Pavlovića i Cingesara, a Ivandija je oprezno na +3 devet minuta prije kraja zvao time-out jer je Celje postalo agresivnije, prešlo pritiskati Zagrebovu sredinu, bila im je to posljednja šansa jer s porazom oni su bili izvan FF-a.

No, Zagreb je igrao miran napad do kraja, dugo, nije prosuo pobjedu. Tu je posebnu dobru rolu odigrao tandem Josip Valčić - Pavlović. Za stvarno veliko zadovoljstvo.

Linker
20. travanj 2024 11:50