REUTERS
TUGA U FRANCUSKOJ

VELIKAN KOJI JE DUŽE OD DESETLJEĆA UNIŠTAVAO HRVATSKU OBJAVIO KONAČNI KRAJ Dvije rukometne legende ne dolaze na EURO u Lijepu našu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2017. 15:06

Rukometna vijest dana stiže iz Francuske. Dva proslavljena francuska reprezentativca iz kategorije 'najbolji svih vremena' opraštaju se od reprezentacije s kojom su duže od desetljeća harali rukometnim svijetom.

Prema pisanju francuskih medija, Thierry Omeyer i Daniel Narcisse odlučili su nakon osvojene zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u svojoj domovini objaviti konačni kraj. Za Francusku bi trebali odigrati još dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO koji će se u siječnju sljedeće godine držati u Hrvatskoj, ali na Europskom prvenstvu u Lijepoj našoj, unatoč prijašnjim najavama, neće nastupiti.


LA FRANCE CHAMPIONS DU MONDE DE HANDBALL POUR...

40-godišnji Omeyer je godinama bi nesavladiva fizička (i mentalna) prepreka upravo najboljim hrvatskim rukometašima, za Francusku je upisao upisao 356 nastupa, četiri puta je bio prvak svijeta, tri puta prvak Europe, a ovome čudesnom nizu dodao je i dvije zlatne olimpijske medalje. Niti tri godine mlađi Narcisse bitno ne zaostaje u broju medalja.

Slavni lijevi vanjski osvojio je tek jednu svjetsko zlato manje, jer nije nastupio na SP-u 2011. godine.

Linker
20. travanj 2024 08:57