CROPIX
UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA

VELIKO PRIZNANJE Šef hrvatskog rukometa izabran za predsjednika Arbitražne komisije IHF-a

Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2017. 18:50

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac izabran je za predsjednik Arbitražne komisije Međunarodne rukometne federacije (IHF) na 26. Kongresu rukometne federacije koji je održan u turskoj Antalayji.

Na ovom Kongresu proveden je izbor za važne pozicije unutar IHF-a, ali su i donesene izmjene u statutu te je održan izbor domaćina za svjetska prvenstva za mlađe dobne skupine.

Arbitražna komisija IHF-a je drugostupanjsko tijelo u pravnim procesima IHF-a. Također, Tomislav Madžar je postao član medicinske komisije IHF-a. Hassan Moustafa ponovno je izabran za predsjednika IHF-a,.

"Arbitražna komisija je drugostupanjsko tijelo u pravnim procesima IHF-a. Velika je odgovornost i ovim putem želim zahvaliti članovima Kongresa IHF-a na ukazanom povjerenju. Ovo je priznanje mom dosadašnjem stručnom radu kao članu komisije u prethodnom mandatu te ukazano povjerenje HRS-u", rekao je kratko Tomislav Grahovac.

U IHF je primljeno i novih pet rukometnih federacija: Fidži, Istočni Timor i Jamajka (punopravno članstvo) te Škotska i Engleska (pridruženo članstvo).

Na Kongresu su dodijeljena i domaćinstva za svjetska prvenstva mlađih dobnih kategorija pa je tako Svjetsko juniorsko prvenstvo rukometašica u 2020. dodijeljeno Rumunjskoj, a Svjetsko kadetsko prvenstvo rukometaša 2021. Grčkoj. Za Svjetsko kadetsko prvenstvo rukometašica 2020. nije bilo kandidatura, dok bi 2021. Svjetsko juniorsko prvenstvo trebalo bi biti organizirano u Mađarskoj nakon dodatnih dogovora s IHF-om.

Linker
19. travanj 2024 13:41