VINCENT KESSLER / REUTERS
SUDAR TRENERA

VESELIN VUJOVIĆ OČITAO LEKCIJU LINI ČERVARU Slovenija prva izborila osminu finala, Mađari stigli do prve pobjede u Francuskoj

Piše: HinaObjavljeno: 16. siječanj 2017. 21:14

Kad je Željko Babić nakon Rija podnio ostavku, kao kandidati za njegovog nasljednika na klupi Hrvatske u javnosti su se spominjali Lino Červar i Veselin Vujović. Babić je na posljetku ipak ostao na izborničkoj poziciji, dok su dvojica iskusnih i vrlo cijenjenih stručnjaka nastavili rad u izabranim vrstama Makedonije i Slovenije.

Njihov je ogled u sklopu Svjetskog prvenstva u Francuskoj bio posebno zanimljiv i zbog burne povijesti međusobnih odnosa. Moglo bi se reći da je Skoplje bilo premalo za dvojicu trenera specifičnih osobnosti. Červarov Metalurg je u lipnju 2013. godine predao makedonsku krunu Vardaru, čiji se trener Vujović u njihovom međusobnom susretu umiješao u sukob igrača Abutovića i Mirkulovskog. Izazvalo je to dodatnu nervozu na terenu i tribinama, te je Vujović ubrzo drastično kažnjen s godinu dana zabrane obavljanja trenerskog posla.

U ponedjeljak su u Metzu u glavnim ulogama ipak bili igrači, a na terenu su se bolje snašli Slovenci. Obje su reprezentacije natjecanje u skupini otvorile s po dvije pobjede, ali su nakon 'regionalnog' derbija više razloga za zadovoljstvo imali Vujovićevi izabranici koji su prikazali jako dobar rukomet te su nastavili svoj stopostotan učinak i potvrdili da s pravom imaju visoke ambicije u Francuskoj. Ujedno su pobjedom osigurali i mjesto u osmini finala.

U prvom susretu 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu rukometaša, u kojoj se natječe i Hrvatska, Mađarska je u Rouenu svladala Čile sa 34-29 (17-14).

Do prvih bodova na SP-u Mađare je predvodio Iman Jamali sa sedam golova, po pet su dodali Adam Juhasz i Mate Lekai, dok su Erwin Feuchtmann s devet i Rodrigo Salinas sa šest pogodaka predvodili Čileance.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
21. travanj 2024 14:07