screenshot
ČUDO U DUBRAVI

VIDEO: LEGENDARNI ŠOLA I DANAS IMA HRABROST ZA VELIKE POTEZE Pozvao ludu akciju za čudesnih plus 10 i sjajnu pobjedu protiv 10 puta skuplje momčadi!

Piše: Marija KelečevićObjavljeno: 16. listopad 2017. 23:39

Kada je desno krilo Vida zabio gol za prvih +10 (33:23) u 54. minuti u utakmici protiv mađarskog Csurga, postalo je jasno da će se u Dubravi dogoditi nešto posebno. Prije tjedan dana dubravaši su izgubili prvu utakmicu od mađarskih rukometaša devet razlike (33:24), nadali su se boljoj igri u uzvratu, nadali su se pobjedi, ali prolasku u 3. pretkolo EHF kupa nakon poraza s deset golova manjka (36:26) sigurno ne...

- Razgovarali smo u svlačionici kada je sve završilo: pobjeda s dva-tri gola razlike bila bi stvarno velika stvar za nas, ali deset razlike... Rijetko se događaju ovakve utakmice - rekao je srednji vanjski Kristijan Radoš.

Mađari su zabili za njih spasonosnih “samo” devet golova zaostatka (35:26) sedam sekundi prije kraja, trener Šola tražio je time-out. Zvižduk za početno bacanje, Radošev prolaz i bacanje cepelina prema Mediću, zvuk sirene...

- Cepelin je bio trenerova ideja, izveli smo ga prema dogovoru, na Mediću je bilo da zabije. Ispalo je dobro - nastavio je vlasnik šest golova i pet asistencija.

I više nego dobro. Nakon tvrde izjednačene igre u prvom poluvremenu, vukli su Buneta i Maričić, Csurgo se raspao u prvih šest minuta drugog dijela (14:12, 20:12) kada su Radoš i Godec ubacili u više brzinu. Ako se pridodaju potezi Volara...

- Csurgo je odlična ekipa, ali pala im je koncentracija. Ostatak utakmice, nakon njihove rupe, bila je samo gol za gol igra do pobjede.

Njihove pobjede s deset razlike. Još uvijek zvuči nevjerojatno.

Možda i Lisice u Dubravi

- Radi se o momčadi koja ima deset puta veći budžet od Dubrave i naravno da smo i sami bili skeptični prije utakmice što se tiče našeg rezultata. Treneri su nam stvarno podizali samopouzdanje, ponavljali su da ih možemo dobiti, a u jednom trenutku smo i mi to počeli vjerovati... Kao momčad, naglašavam da je ova pobjeda rezultat igre cijele momčadi.

Igranje s proučavanjem mogućih rivala. U utorak je ždrijeb.

- Naravno da smo ih sve pogledali, možemo izvući od Ribnice iz Slovenije do Füchsea iz Berlina. To bi bila odlična utakmica: Dubrava - Füchse. Ali u četvrtak idemo u Varaždin, s Porečom igramo ovaj vikend. Svatko od nas je svjestan da nam je Premijer liga prioritet, Europa je samo bonus.

Linker
20. travanj 2024 12:33