Screenshot
TROSTRUKA ATRAKCIJA

VIDEO: ULICA PRIČA DA HRVATSKA NEMA NITI JEDNU SMIŠLJENU AKCIJU A pogledajte najljepši gol Svjetskog prvenstva!

Naši mladi igrači bili su oduševljeni nakon pobjede protiv Mađarske (31:28), ali ovoga puta zadovoljni su mogli biti i navijači. Hrvatski su rukometaši u 2. kolu SP-a u Francuskoj proigrali kad je najviše trebalo, a na kraju su izveli i akciju za najljepši gol prvenstva, podsjetivši na dane kad su parketom harali genijalni Ivano Balić i društvo.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2017. 09:07

Dogodilo se to u posljednim trenucima utakmice, kad je već sve bilo riješeno. Pedesetak sekundi prije kraja Cindrić i Horvat su nakon jedne polukontre 'prekrižili' mađarsku obranu, Zlajo je majstorski nabacio cepelin Duvnjaku, a ovaj izvukao čudesni udarac i iza leđa zabio u mrežu. Trostruka atrakcija i zasad sigurno najljepši potez Svjetskog prvenstva.

Realizator Dule je u svome stilu šeretski prokomentirao...

"Na kraju smo odigrali i ekshibiciju, a ono iza leđa je bilo slučajno ha, ha, ha".


hungary vs croatia 28-31match highlights...

Najljepši gol na 1.57 minuta

Luka Cindrić je s Duvnjakom odlično odigrao završnicu ne dopustivši Mađarima priliku da dođu do izjednačenja.

- Imali smo kontrolu, to je svakako dobro. U prvom dijelu smo imali dosta problema u napadu, ali nismo igrali protiv bezvezne momčadi, već momčadi koja zna rukomet. I zato mi je drago što smo se digli iz toga i svoje pogreške pretvorili u adut za pobjedu.

Zašto je trebalo tako dugo da razmaknete mađarsku obranu i ostanete "jedan na jedan" s Schuchom ili Ligetvarijem?

- Dobro, bit će to bolje, brže, radimo na tome.

Nadolazeća zvijezda naše reprezentacije Marko Mamić odigrao je najbolju utakmicu otkad nosi hrvatski dres. To je bilo ono što smo dugo čekali. Bio je okomit, opasan, dizao se u zrak i razbio Miklera.

- Dosta je nas mlađih kojima ovakve utakmice trebaju, tim više što smo razasuti po inozemnim klubovima i što nam treba vremena da se polovimo kako možemo. Pobjeda je svakako najbolji poticaj. Nije bilo straha, no, kažem, ovaj put smo to bili Šeba i ja, sutra će to biti netko drugi, mi smo jednostavno takva momčad. Nemamo zvijezde, ali imamo kvalitetu, koja uvijek nekako ispliva. To je naša najveća snaga.

A Luka Šebetić igrao je pomalo nevjerojatno jer smo ga ujutro vidjeli da jako šepa.

- Liječnička služba odradila je sjajan posao, svaka čast. Prepao sam se jer je bol bila dosta jaka, čak nisam ni spavao kako treba.

Izgleda da je to bilo rješenje da krenete.

- Ako jest, dobro, super, to je zamah za dalje.

Nekad ste previše ukočeni, teško je objasniti izvedbu protiv Saudijaca i ovo sad?

- Nije lako, ali mislim da treba moći odigrati onakve utakmice kao protiv Arabije prvi dan. Nije jednostavno, jer su drukčiji, teže im se prilagoditi. Mi smo i sad bili ukočeni, Mikler je branio svašta, ali smo na vrijeme proradili.

A onaj gol iz polukontre, strašno?

- Ispala mi je lopta ha, ha, ha. Dobro, baš je fino naletio, vidio sam Miklera i sjela je savršeno.

Linker
16. travanj 2024 17:10