CROPIX
VORI IGRAČ UTAKMICE

ZAGREB POBIJEDIO U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI OVOG DIJELA SEZONE, ALI BIT ĆE NAPETO DO SAMOGA KRAJA Protiv Slovenaca za osminu finala Lige prvaka!

Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2017. 22:39

PPD ZAGREB – KRISTIANSTADT 26:23 (13:11)

ZAGREB Arena. Gledatelja 4.000. Suci: Canda i Brunovsky (Slovačka). Delegat EH Jensen (Danska)

PPD ZAGREB: Stevanović (4), Skok (8); Ereš 1, Mrakovčić, Vujić 1, Kontrec 1, Vori 5, Cingesar 4, Marković 3 (3), Horvat 1, Šušnja, J. Valčić, T. Valčić, Mandalinić 4, Miklavčić 3, Pavlović 4.

KRISTIANSTAD: L. Larsson, Simić (16); Lipovac 1, Arnasson 3, Henningsson 1, Sorensen 1, Lagergren 1, J. Larsson 2, Gudmundsson 5, Hallen, Tollbring 6, Jonsson 3, Hanisch, Erikssen.

SEDMERCI: PPD Zagreb 5 (3), Kristianstad -

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 2 minute (Vori 48), Kristianstad 4 minute (Jonsson 3, Henningsson 36)

IGRAČ UTAKMICE: Igor Vori

------------------------------------------------------------------

U vrlo važnoj utakmici Zagreb je pobijedio i prestigao Kristianstad, stigao Celje i s optimizmom gleda prema raspletu skupine nadajući se da će pobjedom protiv Celja u zadnjem kolu u Areni uspjeti izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka. Bila je to treća uzastopna pobjeda Zagreba na domaćem terenu u Ligi prvaka otkad je momčad preuzeo Silvio Ivandija.

Jako važna utakmica za Zagreb. Bilo je važno biti bolji od Kristianstada u utakmici bez prava na pogrešku. Osjetio se grč, jer Šveđani su imali vrlo precizan plan. To što je kroz tjedan Lindgren skrivao karte za Zagreb, bilo je samo čuvanje za utakmicu koju su i Šveđani vidjeli kao svoju ključnu za ovu fazu Lige prvaka, jer od celja u dvije utakmice su bili bolji…

Nije bila opća jurnjava, ali je bilo dosta efikasno u prvom dijelu. Kristianstadova obrana navlačila je Zagreb na šut. Zna se da je Ola Lindgren bio dio najbolje 6-0 obrane i znalo se da u njegovom sustavu igra s golmanom znači puno. Vidjelo se to čim je Zagreb u napadu bio malo sporiji, čim je šut bio malo isforsiran, Simić je lako branio, a onda sijeva kontra i Tollbring je neuhvatljiv. Žrtva je bio Mandalinić, makar je on samo posljedično nastradao zbog spore igre koju je ulaskom ubrzao Pavlović. Zagreb je odigrao korektan napad, Marković ej zabio 3 od 4 penala i to je bilo OK. Naravno, malo je štekala polukontra koja se dala bolje naplatiti, no to je već tradicija.

Obrana 6-0 bila je teška za Zagreb. Šveđani brzi, ne daju prekid, a Zagreb to voli. Pa je bilo dosta rupa, a rupa je sve čim se na vrijeme ne izađe, jer kod Šveđana napad traje deset sekundi. Makar je i to u zg-slučaju bilo malo drugačije, pa se Gudmundsson fino napucao u prvom poluvremenu koristeći strpljenje u igri Jonssona i Lagargrena. Kristianstad je čekao svoju priliku, bio na minus 2 u poluvremenu, a treba reći da je na vratima Zagreba vrlo dobar bio Matevž Skok koji nije dao Simiću dominaciju. Reklo bi se da je to bila izjednačena utakmica u kojoj je Zagreb '6 na 6' ipak bio malo bolji, baš kao što se najavljivalo i očekivalo.

Zagreb je vodio, Kristianstad je pratio. Nije bilo odvajanja ni stizanja, ritam je i u nastavku bio vrlo sličan viđenom u prvom dijelu. A onda je Zagreb izgubio ideju u napadu i Kristianstad je stigao na 17:17 u 40. minuti, pa je Ivandija zvao time-out. Vrlo nezgodna situacija, Šveđani u naletu, Zagreb u padu…

Morao je ući i Horvat makar nedovoljno zdrav i nespreman, nije bilo više vremena za čekanje. Na gol je došao Stevanović, makar je Skok bio OK, no tražilo se i ekstra. I 5-1 obrana je bila dodatak za zbuniti Šveđane. I baš Horvat sjajnim asistencijama i Stevanović obranom dižu Zagreb na 21:18, pa sada Lindgren traži spas u time outu. No Stipe Mandalinić koji je prije toga fulao i penal ne da mu mira, sa dva fenomenalna gola diže zagreb na + 5 i sve je puno ljepše, čak i kada je Vori bio isključen, a protiv Šveđana s igračem manje nije lako.

Teška utakmica u koju je trebalo uložiti baš posljednji atom snage za uspjeh. Mnogi to nisu očekivali, no Kristianstad se pokazao kao sjajna momčad. No, Zagreb je u subotu bio sjajniji makar nije uspio anulirati onih -7 iz Švedske, no to ne bi trebalo biti bitno za konačni rasplet. Pobjeda je najbitnija, s njom je sve bolje i ljepše.

Sljedeća subota nosi Szeged, u međuvremenu će do Našica, a onda četvratk iza toga odluka u Areni protiv Celja. E to će biti ludo i nezaboravno.

Linker
16. travanj 2024 12:41