Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
SKALP VRIJEDAN SVAKOG DIVLJENJA

ZAGREBAŠI UZVRATILI UDARAC NIJEMCIMA Srušili veliki RN Lowen maestralnim drugim poluvremenom, nada u prolaz živi i dalje

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. prosinac 2016. 21:35

PPD Zagreb – RN Löwen 25:21 (10:15)


ZAGREB Arena Zagreb. Gledatelja 5.000. Suci: Zotin i Volodkov (Rusija); Delegat EHF: Bebetos (Grčka).

PPD ZAGREB: Stevanović (1), Skok (10+1); Ereš, S. Vujić, Kontrec, Vori 5, Cingesar 1, Šebetić 3, Marković 2, Horvat 3 (1), J. Valčić 3, Jotić 3, T. Valčić, Mandalinić 2, Miklavčić 2, Markoski.
Trener Silvio Ivandija

RN LOWEN: Appelgreen (7), Bauer; Schmidt 2, Sigurdsson 1 (1), Manaskov 5, Baena 1, Steinhauser 3, Mensah 4, Pekeler 1, Grotzky 1, Abt, Reinkind, Guardiola 1, Pettersson 1, Ekdahl du Ritz 1.
Trener Nikolaj Jakobsen.

SEDMERCI: PPD Zagreb 1 (1), RN Löwen 2 (1)
ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute (Marković 30, T. Valčić 54). RN Löwen 4 minute (Pekeler 23, Ekdahl du Rietz 43)

-------------------------------------------------------------------

Luda utakmica, veliki preokret i nakon minus 5 u prvom dijelu druga pobjeda zagrebaša ove sezone. Nema predaje u lovu na prolaz kraj Celja i Kristianstada. Lowen je ponovno bio žrtva. Pašu nam jednostavno.

Bila je iluzija očekivati čudo, a čudo bi bila pobjeda Zagreba u utakmici protiv RN Lowena. Istina, bilo je u Njemačkoj jedan razlike za domaćina, ali bilo je to ipak malo podcjenjivanje koje na sreću nije skupo plaćeno. Ovaj puta nije bilo podcjenjivanja. Ali je opet plaćeno, opet čudo.
RN Lowen je jednostavno momčad koja ne prašta pogreške protivnika. Svaki promašeni zicer, svaka izgubljena lopta kažnjeni su kontrom i golom. To je san svakog trenera, a Nikolaj Jakobsen je na dobrom putu, jer ima jako dobar sastav.

Jednostavno su riješili problem Zagreb. Stali su pliće, visoki u sredini s Pekelerom i Guardiolom, malo su dublje išli prema Mandaliniću i bilo je to dovoljno da Zagreba uđe u pogreške i nakon obećavajućih 5:5 potone u seriji -5 do 5:10 nakon čega se utakmica pogubila. Lowen je igrao lako, Zagreb se malo približio, onda opet pogriješio, pa je Lowen opet pobjegao i tako je poluvrijeme završilo na -5, što i nije bilo dramatično s obzirom na količinu pogrešaka. Lako su zabijali Manaskov i Steinhauser.

Obrana Zagreba je bila plitka. Nije bilo kontakta, a kada lopta kod Lowena ide, a išla je kada su u tandemu Mensah i Schmidt i bolje nego inače, onda je to jako teško braniti, jer uvijek negdje pukne, pa je bilo lopti za krila, za Baenu na crti, pa je Schmid zabijao skok šuteve bez kontakta i tako… Zagreb je riskirao, ali je očito riskirao krivo, jer napraviti prvi prekršaj protiv momčadi koja jako dobro zna igrati tek u 16. minuti je samoubojstvo. Agresivnost je bila rizik, jer su i u tome majstori igrači Lowena, no očito je nakon prvih 30 minuta bilo da je to jedini način da se nešto pokuša.

Kada je forma u pitanju, ponovo su jedni bili OK, drugih nije bilo. Nije to izgledalo dobro. Probao je Ivandija sa Skokom na golu, jer Stevanović nije obranio ništa, pokuša je Horvata štedjeti Erešom, pokušao je dati šansu Vujiću, ali se ponovo vratio na Jotića, jednostavno nije išlo. Stavili su i najjaču obranu, ali je Jakobsen to preduhitrio najbržom varijantom napada i nije bilo šuteva izvana, već uvijek akcija. Jako disciplinirana momčad je taj Lowen bio u prvom dijelu. Jednostavan. Schmidt u zrak ili opali i brza lopta na koju netko natrči, ili dva na dva s Baenom, ili višak za krilo, a zagrebaši su kasnili i sve je izgledalo za Lowen više nego lako. I tu se mogao pronaći razlog zašto su s lakoćom dobili u Kielcu i u Skoplju. Iskustvo, rutina, kvaliteta i bez panike i kada se Zagreb spustio na -2. Ispali su Nijemci španeri, a sa španerima nadigravanja nema. Zagreb je morao drugačije.

I jest, Vori je krenuo u 5-1 bili su agresivniji, izgurali su Baenu. Lowen nije 10 minuta skoro zabio gol, Zagreb je imao seriju 5-0 došao do 15:15, a onda je nakon 9.45 u nastavku Mensah zabio prvi za Lowen. I mijenjao je Jakobsen taktiku, morao s Ekdahl du Ritzom, morao je i on u rizik. Ali, nije ih bilo nigdje, Skok je poludio na golu, Zagreb je poveo 19:16 (9:1 u nastavku!!!). Jakobsen je nakon 11:2 (21:17) u nastavku zvao time-out. Briljantno!!!

No, bio je to paklen tempo koji je trebalo izdržati. Lowen je smanjio na 21:20, Ivandija je zvao time-out, jer su upali u seriju grešaka. I digli se ponovo fanatičnom obranom i raspoloženim Skokom na golu, sa dva gola Šebetića u nizu, koji je nažalost pred kraj opet ozlijeđen morao van. Samo je bilo pitanje nakon 24:20 i promašene kontre Šebetića hoće li izdržati. Uspjeli su zahvaljujući sjajnom Skoku i golu Jotića koji je prekinuo sve dvojbe.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
22. travanj 2024 07:27