Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
VAŽAN ČLAN NACIONALNE SELEKCIJE

ZAGREBOV SRPSKI REPREZENTATIVAC NAJAVLJUJE OKRŠAJ HRVATSKE I SRBIJE 'Znam samo da će u Splitu biti strašna utakmica, repriza 2012. godine'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. lipanj 2017. 22:55

Dva dana prije ždrijeba Dobrivoje Marković potpisao je još jednu godinu ugovora sa PPD Zagrebom. To je najbolji dokaz kakav je dojam ovaj srpski reprezentativac ostavio u dresu našeg prvaka. Lakoća kojom igra i postiže golove na svjetskoj je razini, tolikoj da je čak i Raul Gonzalez, trenutačno europski rukometni trenerski hit, na pitanje tko je najbolje lijevo krilo SEHA lige, kao iz topa odgovorio - Marković. A razmislite tko igra u Vardaru, Veszpremu, Celju...

Jedina šteta je da tu svoju nespornu kvalitetu ne pokazuje konstantnije, jer da je tako, Gensheimer ili Sigurdsson imali bi žestoku konkurenciju. Ovako mirno dišu.

Dosta smo promijenili

Marković je trenutačno na odmoru, ali pažljivo je promotrio ždrijeb Eura, koji je Srbiji donio nastup u Splitu u skupini s Hrvatskom, Islandom i Švedskom.

- Bit će to balkansko-skandinavski obračun, u kojem ćemo mi biti uspješniji, uvjeren sam.

Marković je jedan od iskusnijih igrača u srpskoj reprezentaciji, igrao je i na Euru 2012. onu čuvenu utakmicu polufinala s Hrvatskom u beogradskoj Areni. Srbija je tada osvojila srebrnu medalju, mi smo bili brončani i sada će reći:

- Znam samo da će biti strašna utakmica u Splitu, mogu slobodno reći da će biti repriza 2012. godine, makar se sastajemo u prvom krugu. Ostalo je teško reći. Sigurno da je Hrvatska na domaćem terenu favorit jer i na ostale terene svih ovih godina dolazi u tom stilu, ali, eto, mislim da ćemo i mi biti dobri.

Niste to baš pokazali u kvalifikacijama. Bilo je čudnih oscilacija, -10 kod kuće s Bjelorusijom, pa egal kod kuće s Poljskom koja je tada već ispala?! Malo zbunjujuće, tim više što se radi o sastavu koji ima jaku individualnu kvalitetu.

- Jovica Cvetković promijenio je dosta toga u našoj igri. Teži tome da igramo brzo, na više golova, teži da u obrani budemo agresivniji s više rizika, a u tom riziku nekad se znaš i okliznuti, tim više jer nismo imali više od deset dana da se uigramo po tim novim pravilima jer neki ne igramo obranu na taj način... No, u ključnim trenucima smo se “stisnuli” i pokazali da možemo puno.

Prvi puta nakon 2012?

- Meni se čini da je tako jer je ovo reprezentacija koja se generacijski jako dobro slaže, između 1986. i 1990. godišta, koja ima odličnu atmosferu, koja je dobro igrala u mladim danima i ne boji se nikoga.

Cijena nije preskupa

U sastavu su od starijih, izvan tih generacijskih okvira samo Vujin i Stojković, ali su se savršeno uklopili u priču.

- Mislim da je Cvetković na dobrom putu. To što smo izgubili do Bjelorusije i imali egal s Poljacima je splet okolnosti, želje da neke stvari probamo bez obzira na žrtvu na terenu. Platili smo, za promjene treba vremena, a treba i utakmica. Cijena nije bila preskupa, izborili smo Euro i stvarno se veselimo. Mislim da ćemo igrati zapaženu ulogu i u Splitu i u Zagrebu - zaključuje Marković, koji se, eto, treću sezonu zadržao u Zagrebu i kaže:

- Dobro mi je, ekipa je super, igram Ligu prvaka... Znam da je klub bio u nekim razmišljanjima oko budućnosti, no, to je normalno, logično i ne smeta mi. Sretan sam što sam ostao i sada se želim odužiti na najbolji način.

Pojedinačno odlični, momčadski upitni. Što je bliže istini, vidjet ćemo u siječnju. Imaju neke stvari postavljene, ali ne sve.

Apsolutni gazda Srbije na terenu je Petar Nenadić iz berlinskog Füchsea. Od njega počinje napad. Ono što se zna, za obranu je Ilija Abutović iz Vardara te zanimljiv tandem na golu Milić iz Vardara i Cupara, novo ime, mladić koji je španjolski Leon zamijenio za poljsko Kielce i branit će u paru s Filipom Ivićem.

Treba svakako u plusove dodati sjajne realizatore s krila Markovića, Ilića i Đukića, no, pitanje je stiže li lopta do njih...

U napadu se zna da “otresti” na gol uz Nenadića može Vujin, da se na Stojkovića na crti uvijek može osloniti, no, ostalo se još uvijek ne zna. Sa Šešumom još nemaju srednjaka kao Čuturu 2012, nemaju Momira Ilića ni u Nenadiću ni u Đorđiću u dva pravca, Marsenić nije ono što je u Vardaru. Tu Cvetković ima šest mjeseci za naći rješenja dok ne dođu u Split.

Linker
19. travanj 2024 06:11