CROPIX
NEMA VIŠE KOORDINATORA

ZORAN GOBAC 'PODERAO' BIVŠI STOŽER REPREZENTACIJE I POSLAO PORUKU IGRAČIMA 'Baliću i Metličiću nedostaje škola da bi bili kompetentni'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. ožujak 2017. 21:36

Nije vagao riječi. Zoran Gobac bio je vrlo direktan kad se, uz Linu Červara, nakon dugo vremena obratio medijima o reprezentativnoj tematici.

- Iskreno, povratak Line bio je zamišljen između nas dvojice na sasvim drukčiji način. Nešto kao savjetnik, šef struke kroz neko određeno vrijeme. Moramo konstatirati da je situacija u kojoj se našao HRS uoči Eura takva da se ne može garantirati ništa, osim da ćemo nastojati učiniti sve da bismo uspjeli. Uspjeli smo vratiti rukomet Dalmaciji, EHF je Zadar maknuo iz mogućnosti, a Split će dobiti hologram, koji mora ispuniti da bi bio domaćin Eura. Nama je jako drago što možemo igrati u Splitu, što je atmosfera maksimalno pozitivna, što će doći navijači iz Hercegovine, iz koje dolazi većina naših igrača...

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Nepovjerenje u momčad

Onda je počelo konkretno. Prva tema - bivši stožer reprezentacije.

- Zahvaljujem i bivšem stožeru, Babiću, Ivanu, Peri... U skladu s mojim kompetencijama, svi oni koji su zadovoljili, ostat će tu, a to su direktor Udovičić te glasnogovornik i team-leader Maraš. A Lino će dobiti kompetenciju da odredi svoj stožer. Nitko se nije miješao ni Ivanu da to učini pa neće ni njemu. Više neće biti koordinatora ni za ženski, ni za muški rukomet. Sasvim drukčije ćemo postaviti priču. Moramo to postaviti malo drukčije jer smo zapostavili edukaciju trenera, nismo školovali kadrove pa, makar to nije naša kompetencija, morat ćemo se potruditi da to promijenimo što prije.

Onda se konkretnije osvrnuo na rad prethodnog stožera.

- Što se bivše struke tiče, nismo uspjeli izbalansirati momčad. Bilo je nepovjerenja u momčad. Morali su neke stvari među sobom drukčije postaviti, no, ima razloga zašto toga nije bilo. I tu nedostaje škole jer jednostavno moraš imati kompetenciju ako se s nečim baviš.

Kaleb i Metličić
Jakov Prkić / Hanza Media / Hanza Media

Vi ste ih podržali svojedobno?

- Istina, ali bili smo prisiljeni zbog situacije koja je prethodila tome u određenom trenutku. No, pokazalo se da moraš imati školu. Tu u prvom redu govorim o Ivanu, koji je bio naš trofejni igrač, koji mora napraviti prijelaz između igrača i trenera jer mi nemamo međuprostor, ne znam kako bismo nazvali tu funkciju koju je on obavljao trenutačno. Mi na njega računamo, a je li to za godinu, tri ili pet, ne znam. Isto je i za Peru, koji se mora školovati trenerski. Moramo imati kompetentne ljude na pravim mjestima. Imali smo jednog velikog rukometaša, koji mi je rekao “meni ne treba diploma, kao što Schumacheru ne treba vozačka dozvola”. On je izašao na autocestu pa se sam vozio u kontra smjeru, a svi ostali su bili ludi. Želim reći da se te stvari ne mogu banalizirati. Naš proslavljeni trener Vinko Tomljanović imao je sjajnu uzrečicu “mladom mačku je velika teleća glava”. Bez iskustva i znanja nema ni uspjeha. Ne garantira nam medalju ni Lino, ni nitko poslije njega, no, sve ćemo poduzeti da se to dogodi.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A

Linker
14. travanj 2024 09:39