Ivan Huklek
 HHS
HRVANJE

SJAJNE VIJESTI IZ POLJSKE! HRVAT UZEO SREBRNU MEDALJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U HRVANJU Huklek na impresivan način stigao do odličja

Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2017. 21:07

Hrvač Ivan Huklek osvojio je srebrno odličje u kategoriji do 85 kilograma grčko-rimskim načinom na Svjetskom prvenstvu u hrvanju za mlađe seniore do 23 godine u poljskom gradu Bydgoszczu.

Huklek je u finalu poražen od mađarskog hrvača Erika Szilvassya, ali je i srebro veliki uspjeh za člana HK Sesvete. Ivan je do finala došao impresivno - nanizavši tri pobjede tehničkom superiornošću i tušem. Prvo je u osmini finala pobijedio kineskog hrvača Aishana tehničkim tušem (10-1) u nešto više od 2 minute borbe, zatim u četvrtfinalu bio bolji od Ukrajinca Mahomedova opet tehničkim tušem (9-0), da bi se u polufinalu maestralno izvukao iz opasne pozicije s početka borbe i kontrom tuširao Finca Metsomaekija u drugoj minuti borbe.

Od naših ostalih predstavnika na strunjaču su danas izašli Antonio Kamenjašević (do 75 kg) i Pavel Puklavec (do 71 kg), koji su izgubili u svojim borbama i time se oprostili od daljnjeg natjecanja.

Linker
18. travanj 2024 20:26