RedBull.hr
RED BULL SIDRUN

SPLIT I DUBROVNIK DOBILI SVOJE VATERPOLO FINALISTE Velika završnica sprema se u Šibeniku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2016. 16:17

Proteklih nekoliko dana na Jadranu su se odvijali prilično izazovni vaterpolo haklovi, ovaj put u izvedbi Dubrovčana i Splićana. Dečki iz kolijevke vaterpola na svojoj su plaži Danče u utorak, unatoč poprilično rashlađenom moru, uspjeli zagrijati publiku dinamičnim 10-minutnim vaterpolo utakmicama.

Ovo je četvrta godina da je Red Bull stigao na Danče, bez kojih ovaj turnir ni ne može proći, a protekle tri godine pobjednici ove plaže na kraju su slavili i u ukupnom finalu turnira. Ovaj put Dubrovnik će u velikom finalu predstavljati ekipa Maro i Baro (Lukša Buconić, Željko Margaretić, Željko Mage i Hrvoj Puh), no hoće li po četvrti put trofej donijeti u svoj grad znat ćemo 3. rujna, kada će se sve ekipe okupiti na velikoj završnici u Šibeniku.

Dan nakon Dubrovnika, ova vaterpolo karavana krenula je prema Splitu i okupila 12 ekipa na bazenu Starog Mornara. Turnir se u grad pod Marjanom vratio nakon dvije godine pauze, a Splićani su pokazali da bi ove godine mogli biti žestoka konkurencija Dubrovčanima. U finalu će Split predstavljati ekipa Dugi Rat (Boris Odak, Siniša Bradarić, Tomislav Bosančić, Slavko Letica).

RedBull.hr

Podsjetimo se, Red Bull Sidrun na svojoj je jadranskoj turneji obišao Volosko, Dubrovnik i Split te putuje prema Šibeniku gdje će održati posljednji kvalifikacijski turnir ovog neobičnog vaterpolo hakla. Veliko finale pobjednika kvalifikacija te tri internacionalne ekipe održat će se 3. rujna na šibenskoj rivi.

Zbog svog dinamičnog koncepta – 10-minutnih utakmica i igre na samo jedan gol uz jednog neovisnog profesionalnog golmana, ovaj turnir iz godine u godinu privlači sve više vaterpolista amatera.

Linker
26. travanj 2024 23:19