Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
SVJETSKO PRVENSTVO

RAPSODIJA U BAZENU! RASPUCANA HRVATSKA POTOPILA I JAPAN Barakude potvrdile prvo mjesto u skupini i direktan plasman u četvrtfinale SP-a

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 21. srpanj 2017. 13:29

HRVATSKA - JAPAN 16-6 (5-1, 5-3, 4-1, 2-1)

HRVATSKA: Bijač, Marcelić, Macan, Fatović 3, Lončar 3, Joković 3, Buljubašić 1, Vukičević 1, Bušlje 1, Sandro Sukno 3, Krapić, Šetka, Javier Garcia 1.

JAPAN: Tanamura, Fukushima, Adachi, Kawamoto, Shiga, Yoshida 1, Iida 1, Shimizu, Takata, Arai 2, Inaba 1, Okawa 1, Araki.

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 7-7, Japan 1-6.

PETERCI: Hrvatska 0-0, Japan 0-1.

Nakon što su u drugom kolu ponizili jaki SAD Dejana Udovičića pobijedivši ih 15-7 na čuđenje cijelog vaterpolskog svijeta, Japanci protiv Hrvatske nisu u utakmici trećeg kola mogli doći do daha. Hrvatska je visokom pobjedom 16-6 (5-1, 5-3, 4-1, 2-1) potvrdila prvo mjesto u skupini D i potvrdila direktan plasman u četvrtfinale SP-a.

Momčad je vodio Tuckov pomoćnik Mile Smodlaka, naš proslavljeni reprezentativac i vodio ju je na način na koji je nekad i sam igrao. Počelo je "vatreno", pogotkom Bušlje, zatim dva Jokovića, nakon toga su se u strijelce upisali Fatović i Lončar, dok je odlični Bijač samo jednom morao po loptu u mrežu. Prva je četvrtina dobijena s visokih 5-1, u drugu se krenulo na isti način s istim omjerom 5-1 za ogromnih 10-2 kad je Joković zabio svoj treći pogodak iz trećeg pokušaja. Malo opuštanje u zadnjoj minuti druge četvrtine donijelo je dva gola Japanaca za 10-4, za rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme i rezultat koji nije dopuštao niti pomisao da se u nastavku nešto može okrenuti.

I bilo je zaista tako iako su Japanci na početku treće dionice zabili i treći u nizu. Nova Hrvatska serija - Sukno dvaput, Vukićević - riješila je utakmicu.

Nakon što su u prvoj utakmici u petak u našoj skupini Amerikanci pobijedili Ruse sa 14-11, to im ipak nije bilo dovoljno za prolaz skupine jer su u krugu triju reprezentacija (SAD, Rusija, Japan) Udovičićeva momčad imala je najgoru gol razliku.

U skupini C s kojom se naši križaju tek u polufinalu ako prođu četvrtfinale, Srbija je bez problema sa 11-6 pobijedila Grčku i osigurala direktno četvrtfinale, Grčka je broj dva, a Španjolska nakon 16-4 pobjede protiv Južne Afrike, broj tri.

Linker
19. travanj 2024 21:45