CROPIX
PAKLENO DESNO KRILO

ZAŠTO JE LEGENDA ZAGREBA I HRVATSKE REPREZENTACIJE OSTAVLJENA KOD KUĆE? 'Trener je rekao tko ide, a tko ne. Iznenadilo me to, ali...'

ZLATKO HORVAT Prvo desno krilo PPD Zagreba i hrvatske reprezentacije nakon što nije putovao s momčadi na susret Lige prvaka protiv RN Löwena zato što je ‘izvan forme i premoren’
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. listopad 2017. 13:30

Ono što se nagoviještalo i dogodilo se: Zlatko Horvat je umjesto utakmice u Mannheimu završio na treningu u Zagrebu. Makar je bilo malo onih koji su vjerovali da bi baš Zlaja mogao biti prvi na meti. Službeni razlog (o kojem se nitko iz stožera nije direktno očitovao) glasi “izvan forme je i premoren”.

Je li Horvat jedini razlog toj situaciji, ne znamo, ali znamo da je od početka sezone gotovo usamljen na desnom krilu, baš kao i cijele prošle sezone, da je slična priča bila i u reprezentaciji otkad je nakon Rija otišao Čupić. A njemu su 33 godine, neke stvari ne može kao kada je imao 25, pa kada se sve to zbroji, možda je ova odluka trenera Kamenice i očekivana. Možda je to način da se sačuva Horvata, koji će nam itekako trebati na Euru, ali i u nastavku Zagrebove sezone. To uopće nije upitno.

Nisam se našao s Linom

Što se događa s Horvatom?

- Pa ništa, ostao sam doma umjesto puta u Njemačku. Razlog - umor i forma.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Pa ima li toga stvarno?

- Meni je o tome nezgodno govoriti. Sigurno nešto ima.

Niste izgledali dobro u zadnje vrijeme...

- To se slažem.

Ima li zasićenja?

- Ne mogu tako reći. Da sam igrao stalno i puno, to da; da sam htio najbolje, to također. Ali očito nije dobro.

Kako je to ispalo prije Mannheima?

- Kao i obično prije puta, trener je rekao tko ide, a tko ne. Mene je malo iznenadilo, ali što je tu je. Imamo još dva desna krila, dobri su dečki.

No, realno, teško će Zagreb bez Horvata u pravom izdanju...

Zagreb, 090317.
Arena Zagreb.
Utakmica 14. kola skupine B rukometne Lige prvaka,
RK PPD Zagreb - RK Celje Pivovarna Lasko.
Na fotografiji: Tin Kontrec, Zlatko Horvat.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Ja treniram i želim se vratiti što prije. Mislim da će tako i biti. Želim konkurirati za utakmicu s Vardarom u utorak.

I Lino Červar je najavio sastanak s vama?

- Jest, ali nismo se još našli. Sigurno hoćemo, vrlo skoro.

Lani vas je u Umagu Goluža smijenio s mjesta kapetana pa ste se vratili ove sezone, sada ovo... Ima li problema u odnosima?

- Nema. Treneri odlučuju, ja tu ne mogu ništa, poštujem sve. I kažem, vjerujem da ću se brzo vratiti. To je ono što je u mojoj moći, da se pokažem na treningu. Svi mi želimo bolje.

Kako vam se čini ova sezona?

- Pokušavamo drugačije, treba nam vremena za te neke nove stvari.

Zvučao je OK, u zadnje vrijeme ne igra OK, jer Ereš mu nije bio od velike pomoći, a Božić-Pavletić tek se vratio. Možda bi rasterećeni Horvat mogao više, možda nije kriv baš za sve, makar svatko snosi svoj dio krivnje, pa i on, jer, kako Lino kaže, “nisam svetac”.

Zlatko Horvat
Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media

Nije bilo dobro

Jako je važno da svi realno sagledaju situaciju, da shvate da od njega i Čupića još uvijek nemamo boljih na desnom krilu, a oni nisu krivi za to. No da Horvat može bolje nego u posljednje vrijeme, to je kao jedan i jedan.

Nismo sigurni da bi promašio ni ono protiv Norveške ni sve penale koje je promašio ove sezone da ga je imao tko rasteretiti. A ako ima nešto sam sa sobom, onda to mora i riješiti sam. Struka, očito, misli da ima jer da misli drugačije, bio bi barem na klupi. Zato, sve na stol i realno. Lino može tu puno pomoći. I sebi i Kamenici. Zaključak je - trebamo pravog Horvata. I on je toga svjestan kada kaže:

- Nije bilo dobro, realno...

Nije, naravno, da se ne lažemo. Ali Zlaja je - Zlaja.

Linker
23. travanj 2024 22:14