Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
STIGLO NA NAPLATU

EVO KOLIKO JE KOŠTAO TRODNEVNI SPEKTAKL NA MEDVEDNICI I U CENTRU METROPOLE 'Troškovi su isti kao kod prijašnjih utrka

Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. siječanj 2017. 16:24

Ukupni proračun Snježne kraljice, trodnevnog bijelog spektakla na Medvednici, ali i u strogom središtu Zagreba je, kažu, oko 23 milijuna kuna. Navodno su tri četvrtine iznosa iz komercijalnih izvora, iako su dobrim dijelom ti komercijalni izvori zapravo javne tvrtke u državnom vlasništvu tako da...

Uklopljena u proračun

Organiziranje malenog skijališta podno katedrale u dijelu javnosti izazvalo je određene kontroverze. Primarno glede cjenovnika.

Da bismo donekle rasvijetlili tu financijsku stranu, najbolja osoba za pojašnjenja je Vedran Pavlek, čovjek bez kojeg ne bi bilo ni jedne Snježne kraljice.

Dakle, snijeg u Bakačevoj i njegova cijena?

- Nisu to nikakvi ekstra troškovi - veli Pavlek.

- Troškovi su isti kao kod prijašnjih Utrka legendi gore na Sljemenu. Te utrke smo mi svake godine radili kad je god to bilo moguće i nastavit ćemo to i dalje. Kao popratni događaj. Cijela koncepcija Snježne kraljice je nemati samo dvaput po 45 minuta skijanja, koje jasna stvar jest najbitnije i ono oko čega se sve gradi, ali željeli smo napraviti nešto više. Spektakl. S izvlačenjem brojeva, koncertima, utrkom legendi. Sad nas je i sreća pomazila pa smo napravili ovakvu utrku.

Još uvijek niste naveli cijenu. Koliko dođe dovesti 60 kamiona snijega u središte milijunskog grada?

- Utrka u Bakačevoj se uklapa u naš proračun. Čak mislim i da nije 60 kamiona, nego manje. Učinak je isti kao da su radila dva snježna topa. Taj je snijeg, inače, rađen u Gornjoj Bistri i zato zahvaljujem tamošnjem načelniku Krešimiru Guliću zbog velike kooperativnosti. Sad, koliko je došao sam transport kamionima iz Bistre do Zagreba, to stvarno ne znam - kaže Pavlek.

Zagreb, 020117. 
Bakaceva ulica.
Radovi na skijaskoj stazi koja ce biti postavljena od Katedrale do Mandusevca radi nastupa skijaskih legendi, povodom Svjetskog kupa na Sljemenu.
Na fotografi: Detalj staze.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Bilo je odlično

Ovdje se nakratko u razgovor ubacio Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza tvrdnjom da “cijena po kamionu nije veća od 1.000 kuna”. Uz opasku, “to je neznatan trošak”.

Pretpostavimo li da je kamiona bilo 50, ispada da je minimalna cijena samo na prijevozu snijega 50.000 kuna. Neznatno u odnosu na 24 milijuna, ali to je ipak ozbiljna svota, velik novac u Hrvatskoj.

Vedran Pavlek je, pak, ponudio i svoju ocjenu Snježne kraljice 2017. u organizacijskom pogledu.

- Na mojoj skali od jedan do deset, sigurno devet. Znate da ja imam visoke kriterije. Na televiziji je sve izgledalo fantastično, što se Utrke legendi tiče, tu bih čak rekao deset. Bilo je nekih protokolarnih problema, sitnica jer je nešto zbog televizije išlo prebrzo, ali o tom potom. Sve u svemu, odlično.

Linker
24. travanj 2024 15:29