Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
SVE OČI UPRTE U METROPOLU

FOTO: ŽENE OTVARAJU SPEKTAKL NA SLJEMENU Ždrijeb odlučio: Veronika Zuzulova kreće prva, Hrvatska svoje nade polaže u mladu Leonu Popović

Piše: HinaObjavljeno: 02. siječanj 2017. 20:25

Slovačka skijašica Veronika Velez Zuzulova krenut će kao prva u prvu slalomsku vožnju Svjetskog kupa u utorak na Sljemenu, odlučeno je ždrijebom u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića.

Braniteljica naslova pobjednice na Sljemenu i trenutačno vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa kao i najbolja slalomašica ove sezone, Amerikanka Mikaela Shiffrin izvukla je startni broj pet, dok će jedina hrvatska predstavnica 19-godišnja Leona Popović imati broj 61, a za utrku je prijavljeno 67 skijašica.

Prva vožnja ženskog slaloma počinje u 13 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju koja je na programu od 16.15 sati.

Hrvatska predstavnica u sutrašnjem slalomu bit će 19-godišnja Leona Popović. Naša mlada skijašica imala je seriju dobrih nastupa na Nor-Am utrkama u Kanadi, nakon povratka u Europu trebala je skijati na dva veleslaloma i slalomu u Semmeringu, ali kako ju je zabolilo koljeno tijekom prvog nastupa plan je promijenjen.

Na žalost, imala je Leona i nezgodu na treningu, koja je završila s nekoliko šavova na usnici, ali dopustila da ju to zaustavi.

- Tijekom dosadašnjeg dijala sezone brusila sam formu kako bih mogla nastupiti na Sljemenu, tu su naši navijači i lijepo je nakon putovanja po cijelom svijetu vratiti se doma pred svoju publiku. Veselim se svom nastupu i dobroj atmosferi i navijačima - izjavila je Leona.

Ida Štimac, naša 16-godišnjakinja bit će predvozačica.

Linker
05. svibanj 2024 08:16