REUTERS
US OPEN

AMERIKANKA KREIRALA PRAVU SENZACIJU I IZBORILA POLUFINALE US OPENA Vandeweghe srušila prvu tenisačicu svijeta, u polufinalu i Rafa Nadal

Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2017. 00:24

Amerikanka Coco Vandeweghe plasirala se u polufinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Čehinju Karolinu Pliskovu 7-6 (4), 6-3.

Vandeweghe je ulaskom u polufinale ostvarila svoj najveći uspjeh na US Openu, a zanimljivo u dosadašnjih osam nastupa u New Yorku nikada nije prošla dalje od drugog kola.

Pliškova, koja je prošle godine igrala u finalu, je porazom ostala bez prvog mjesta na WTA ljestvici. Od ponedjeljka će novi svjetski broj jedan bifi Španjolka Garbine Muguruza.

Tennis - Wimbledon - London, Britain - July 15, 2017   Spain’s Garbine Muguruza celebrates winning the final against Venus Williams of the U.S.     REUTERS/Tony O'Brien
REUTERS/Tony O'Brien

Vandeweghe je treća Amerikanka u polufinalu ovogodišnjeg US Opena nakon što su polufinale izborile Venus Williams i Sloane Stephens. U polufinalu će igrati protiv pobjednice dvoboja između sunarodnjakinje Madison Keys i Estonke Kaie Kanepi.

Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u polufinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Rusa Andreja Rubleva 6-1, 6-2, 6-2.

Nadal je dominirao cijeli meč i rutinski je stigao do pobjede protiv 19-godišnjeg Rusa. Nadalu je u njihovom prvom međusobnom susretu za slavlje trebalo tek nešto više od sat i 30 minuta igre.

Nadalu je ovo 13. nastup na US Openu i šesti put je stigao do polufinala, a do sada je slavio dva puta 2010. i 2013. godine.

Nadal će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Švicarca Rogera Federera i Argentinca Juana Martina del Potra.

Plasman u polufinale već su izborili Južnoafrikanac Kevin Anderson i Španjolac Pabla Carreno Busta.

Linker
19. travanj 2024 20:47