REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
NAVIJAČI BIJESNI

ARGENTINCIMA, SPONZORIMA I VIP GOSTIMA SVE, OBIČNIM SMRTNICIMA - MRVICE Prije ćete dobiti na lotu nego uhvatiti ulaznicu za finale Davis Cupa u Areni

Navijači se žale što je u prodaji vrlo brzo ostao samo najlošiji sektor, no u HTS-u ističu da su morali zadovoljiti sve uvjete ITF-a i sponzora
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. listopad 2016. 12:53

Za tenis u Hrvatskoj vjerojatno nikada nije vladala navala kao ovih dana. Kompleti ulaznica za finale Davis Cupa protiv Argentine u Areni Zagreb (25.-27. studenoga) ušli su u prodaju u srijedu poslijepodne, a točno 24 sata kasnije bilo ih je dostupno još svega 850.

Prema podacima koje je objavio Hrvatski teniski savez, u prvih 16 sati prodano je 60 posto svih kompleta. Brojku koliko se točno ulaznica uopće našlo u prodaji, nismo mogli saznati jer prema riječima glasnogovornika Igora Rajkovića njome barata samo direktor HTS-a Miroslav Zečić, koji je trenutno u inozemstvu. Jasno je samo to da će Arena do vikenda vjerojatno biti rasprodana.

Navijači se na društvenim mrežama očekivano žale na činjenicu što im je nakon sat-dva bio dostupan samo gornji, najjeftiniji sektor (cijena 300 kuna). Objašnjenje je jednostavno: HTS je prvo morao zadovoljiti sve uvjete koje postavlja ITF i koje je dogovorio sa svojim sponzorima, a ono što je ostalo, otišlo je u prodaju.

Reuters / Andrew Boyers
REUTERS

U “obavezni” dio ulaze i karte za igrače, njihove obitelji i prijatelje, kao i argentinski savez i navijače, koji su mogli birati mjesta u dvorani i očekivano su izabrali najbolji sektor. Njima je pripalo 1550 ulaznica, odnosno 10 posto kapaciteta dvorane. Ista bi pravila vrijedila i da je naša reprezentacija gostovala u Argentini.

Osim toga, mjesta u donjem sektoru zauzimat će predsjedničke i VIP lože, kao i press tribina, a pravo na svoj dio karata imaju i sve registrirane teniske zajednice u Hrvatskoj.

Iako je prvotno najavljeno da će se karte u pojedinačnoj prodaji naći samo ako ne budu prodani svi kompleti, postoji mala mogućnost da ih se na tržištu pojavi nešto za najskuplji i srednji sektor. To ovisi o dogovoru Saveza s partnerima, no bit će “na kapaljku” i ulovit će ih samo najuporniji, jer potražnja očito nadmašuje ponudu.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Takva strka, najzad, nije iznenađujuća. Vrhunski tenis vraća se u Zagreb, boravit će u njemu samo tri dana i tko zna kad ćemo ga opet vidjeti…

Linker
21. travanj 2024 13:26