Getty Images
TEŽAK POVRATAK

BORNA ĆORIĆ OBJASNIO 'SPORI' ULAZ U SEZONU 'Promijenio sam puno stvari, tu je i novi trener, jednostavno treba mi veći broj mečeva...'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 23. veljača 2017. 13:02

Borna Ćorić odlazi iz Delray Beacha a da još uvijek nije povezao dvije pobjede u novoj sezoni. Drugi tjedan zaredom otpusno pismo uručio mu je Top 10 igrač, svjetski broj četiri Miloš Raonić, rezultatom 6-3, 7-6(2).

Kišni prekid zbog kojeg je meč kasnio nije pomogao Ćoriću da poremeti Raonićev plan igre. Kanađanin je odradio „običan dan u uredu“, uz 12 asova i 89 posto osvojenih poena na prvom servisu, a kada je tako fokusiran, ni puno bolje rangirani igrači ne mogu ga ugroziti.

Izuzetak je bio drugi gem drugog seta, u kojem je naš tenisač napravio jedini break. Raonić je vodio 1-0 i već si mapirao put prema pobjedi, a onda s dvije dvostruke pogreške vratio Ćorića u meč. Došli su do tie-breaka, u kojem je Borna poveo 1-0 pa izgubio sljedećih šest poena.

Zgusnuti itinerer Zagrepčanina vodi dalje, prema Acapulcu, gdje se sljedeći tjedan igra Abierto Mexicano. Hrvatska će u Meksiku biti zastupljena s trojicom najboljih, dolaze i Čilić i Karlović, a prvi nositelj i tamo bi trebao biti Miloš Raonić.

U međuvremenu, Ćorić je u intervjuu za ATP-jeve službene stranice ustvrdio da je iza njega „težak comeback“ te otkrio da je modificirao vlastite udarce.

- Promijenio sam puno stvari i zato mi treba neko vrijeme da se prilagodim. Tu je i novi trener Ivica Ančić, nadam se da ćemo pronaći stabilnost. Važno je upoznati osobu s kojom bih mogao putovati ostatak karijere. Teško je kad se svakih šest mjeseci događaju promjene, jer svaki trener ima svoj pogled na tenis - objašnjava Ćorić, koji je prije Ančića radio s Ryanom Jonesom, Željkom Krajanom, Thomasom Johanssonom i Milesom Maclaganom.

Na pitanje kakav bi tenis htio igrati u nastavku sezone, trenutno 59. igrač svijeta odgovorio je da traži ravnotežu.

- Očito je da moram biti agresivniji nego što jesam, ali opet moram paziti da ne postanem preagresivan. Ako ću trenirati samo napadačku igru, izgubit ću dio svojeg teniskog identiteta, a to je obrana. Moram paziti da ne izgubim ono u čemu sam najbolji. Balans stiže s većim broje mečeva i to je ono što mi trenutno treba - zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 00:17