Foto: Goran Sebelic / CROPIX
ATP UMAG

BRANITELJ NASLOVA UZ DOSTA MUKE UŠAO U ČETVRTFINALE UMAGA Fognini svladao Kickera poslije tri seta, prošao i Rubljev, ali ispao mezimac tribina

Piše: HinaObjavljeno: 20. srpanj 2017. 23:34

Branitelj naslova Talijan Fabio Fognini prošao je u četvrtfinale ATP turnira u Umagu.

Fognini je u 2. kolu u četvrtak uz puno poteškoća izbacio Argentinca Nicolasa Kickera s 6-4, 1-6, 6-2. U četvrtfinale je prošao i "lucky loser" Rus Andrej Rubljev koji je izbacio Slovaka Andreja Martina s 7-6(5), 7-5.

U srijedu je jedini prostali hrvatski tenisač Ivan Dodig izborio četvrtfinale i u petak će igrati s prvim nositeljem Belgijancem Davidom Goffinom.

Mezimac tribina u Umagu, francuski akrobat Gael Monfils oprostio se od Plava Laguna Croatia Opena već u prvom nastupu i to je sigurno ogromno razočaranje. Kako za gledatelje, tako i za sve ostale koji su od Francuza očekivali puno. Generalno su Francuzi podbacili, sva tri nositelja (Monfils, Gilles Simon, Benoit Paire) ispali su u prvom nastupu. Tehnički, najduže se zadržao kvalifikant Kenny De Schepper, ali i njemu je Alessandro Giannessi stao na kraj pola sata nakon eliminacije Monfilsa.


Rogerio Dutra Silva je odigrao kvalitetan „zemljaški“ meč, Monfils očito nije bio dovoljno strpljiv da bi izvukao više od časnog poraza. Izdao ga je servis, napravio je 11 duplih pogrešaka i zato je nakon završetka meča otišao na jedan od vanjskih terena trenirati početni udarac.

Linker
18. travanj 2024 10:06