REUTERS/Eric Gaillard / REUTERS
POZADINA VELIKE ŽIVOTNE KRIZE

ĐOKOVIĆ PRIZNAO PROBLEME, JAVILA SE I HRVATSKA LEGENDA 'Kad sam vidio da u loži nema nikoga...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 12:14

Novak Đoković je apsolutno najveća priča ovogodišnjeg izdanja US Opena, čak i veća nego prošlih godina. Porazi prvog tenisača svijeta na Wimbledonu i Olimpijskim igrama, priče o preljubničkoj aferi koja mu je navodno zamalo razorila brak i novoj ozljedi, pretvorile su Noleta već prvog dana u najtraženijeg čovjeka New Yorka.

Ovog je vikenda talijanska La Gazzetta dello Sport objavila nastavak velike priče o navodnom preljubu Novaka Đokovića s indijskom glumicom Deepikom Padukone, a bilo je to i jedno od prvih pitanja koje je najboljeg tenisača svijeta dočekalo u New Yorku.

Amerikance su najviše zanimali uzroci Đokovićevog poraza u Wimbledonu.

"Nisam izgubio zbog ozljede ili fizičkih problema. Izgubio sam zbog privatnih problema koji su me mučili", priznao je Đoković ne želeći ulaziti u detalje:

"Ispričavam se, ali ovo nije pravi trenutak za razgovor o tome. Najvažnije je da je to riješeno, i da život ide dalje. Svi mi imamo privatne probleme s kojima se moramo nositi i riješiti ih. To je bilo tada, sada je završeno i život ide dalje".

Branitelj naslova je u 3. kolu Wimbledona izgubio od Amerikanca Sama Querreya, a da je imao privatnih problema potvrdio je sada njegov bivši trener i prijatelj, hrvatska teniska legenda Nikola Pilić.

Na tome meču u svečanoj loži nije bilo baš nikoga iz Novakove najbliže pratnje - ni supruge Jelene, ni oca Srđana i majke Dijane, kao ni braće Marka i Đorđa...

"Kad sam vidio da nema nikoga u loži, pomislio sam da možda postoje neki privatni problemi. Tko zna... Ali Novak je izgubio jer nije imao svoj dan, a teren je bio užasno loš. Đoković je najbolji kad je skoncentriran, a tog dana mu je nešto očigledno smetalo", izjavio je za Kurir Nikola Pilić te dodao kako se nije čuo s Novakom posljednja dva mjeseca, ali je pratio njegove igre, pa i poraz od Argentinca Juana Martina del Potra u prvom kolu olimpijskog turnira.

"Izgubio je oba seta u tie-breaku od igrača od kojeg se lako gubi ako nisi u šestoj brzini. Del Potro je osvojio srebro, igrao je četiri sata finale s Murrayjem. Siguran sam da je Novaku teško i da mu je žao, jer je baš želio to odličje koje mu nedostaje", zaključio je Pilić.

Je li kriza iza Đokovića pokazat će sljedeći dani. U prvom kolu US Opena je uz pobijedio Poljaka Jerzya Janowicza uz izgubljeni set (6:3, 5:7, 6:2, 6:1) i nove probleme s navodnom ozljedom zgloba lijeve šake.

"Pažljivo biram riječi kada ovo kažem... Osjećam se kao da sam kročio u mračni tunel. Ali na kraju tunela je uvijek svjetlo", rekao je misteriozni Nole i dodao kako je ozljeda zbog koje je tražio liječničku pomoć već nakon pet gemova ipak u drugom planu.

"Mislim da nije potrebno sada pričati o tome. Uspio sam pobijediti i sada idem dan po dan. Idemo dalje. Nakon svega što sam prošao posljednjih tjedana, olakšanje je pobijediti", rekao je srpski tenisač i pokazao kakav mu je teret pao sa srca - izvedbom Phila Collinsa za gledatelje.

'Phil Collins za kraj'

Linker
20. travanj 2024 11:17