CROPIX
'BILE SMO I OSTALE PRIJATELJICE'

FOTO: SPEKTAKL NA BOLU 20 GODINA POSLIJE Martina Hingis pobijedila Ivu Majoli, s proslavljenom hrvatskom tenisačicom zaigrao i Zdravko Marić!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 11. lipanj 2017. 18:09

Proslavljena Martina Hingis bila je glavna zvijezda Croatia Bol Opena 2017. Ona je u Bol stigla iz Pariza sa Rolan Garrosa, na molbu njezine prijateljice Ive Majoli kako bi se zajedno prisjetili senzacije od prije 20 godina kad je naša tenisačica osvojila prvi i jedini naš Grand slam u konkurenciji igračica.

Bila je to zanimljiva ekshibicija u kojoj je na kraju slavila Hingisova i tako se na neki način revanširala za onaj poraz iz 1997. (bilo je 6-4, 6-2 za Majoli). Dakle, najprije su par gemova odigrale Majoli i Hingis, onda su im se na terenu pridružili naš ministar financija Zdravko Marić, koji je asistirao Ivi, te na strani Hingisove Aleksandar Medvjedev, jedan od čelnih ljudi ruske naftne kompanije Gazprom. Bilo je u gemovima 4-4, opet su se nadmetale tenisačice i u tie-breaku Švicarka je bila bolja sa 7-5.

Pred brojnim novinarima Martina se raspričala:

- Prvi put sam ovdje, ali još iz zrakoplova se vidjela ljepota vaše obale, moram se ovdje vratiti... U subotu smo provele večer zajedno, zabavile smo se, DJ iz Švicarske je svirao glazbu, išle smo jutros na plažu... Možda jednog dana i zaigram na turniru u dublu.

Hingis je izrazila zahvalu domaćinima i prijateljici Ivi. 'Teško mi je uskladiti sve obveze, još igram u parovima. Zahvalna sam Ivi što me pozvala.'

Novinari su je vratili u prošlost, u sjećanje na izgubljeno finale...

- Imala sam fantastičnu seriju pobjeda, koju je Iva prekinula. Igrala je predobro. Ove godine je pobijedila Ostapenko, u dolasku u Pariz se vidjelo da ona raste.

Uskočila je Iva: 'Martina je već sa 16 godina sve osvojila'.

- Iva i ja smo zajedno odrastale na terenu. Bile smo i ostale prijateljice. Uživamo u svemu što se događa na terenu i oko njega.

Podsjetilo se Hingisovu da je u paru s Mirjanom Lučić osvojila Ausralian Open...

- Trenirala sam sa Mikicom, koja je te godine pobijedila Mauresmo i osvojila US Open. Spojile smo se u Melbourneu.

Dokle Martina misli igrati? Nasmijala se, tumačila da ne zna što će biti kroz jednu ili pet godina, jer je neizvjesno što će biti sutra. Ona se raduje idućem Grand Slamu, Wimbledonu.

- U svojim godinama idem polako i uživam u svemu. Opet Majoli:

- Nadam se novoj ekshibiciji i kroz 20 godina.

Ugledna gošća nije željela izravno odgovorit na pitanje koji je najbolji svih vremena, rekla je da je 'Federer kompletan igrač, kao i Laver prije njega'. Zaključila je da je svatko prvak svog vremena, tenis napreduje...

Linker
25. travanj 2024 17:34