CROPIX
MEČ VELIKIH PREOKRETA

HRVATSKI AS SE VRATIO POBJEDAMA, ALI NIJE MOGLO BEZ DRAME Spasio meč-loptu i prvi put u karijeru izborio četvrtfinale Umaga!

Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2017. 22:59

Hrvatski 32-godišnji Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig (ATP - 412.) u srijedu se po prvi put u karijeri probio u četvrtfinale umaškog ATP turnira Croatia Open, nakon što je u 2. kolu svladao Talijana Marca Cecchinata (ATP - 105.) sa 3-6, 7-6 (6), 6-2 i spasio jednu meč-loptu u 'tie-breaku' drugog seta.

Dva sata i 18 minuta trajao je napet meč prepun preokreta u umaškoj Next Gen Areni, kako je preimenovan nekadašnji "Grandstand" koji se nalazi u sjeni istočne tribine ATP stadiona Gorana Ivaniševića. Talijanski tenisač je zahvaljujući 'breaku' u osmom gemu drugog seta, nakon što su tenisači prethodno svaki izgubili po jedan servis-gem, osvojio prvu dionicu meča.

Dodig je uzvratio u drugom setu, poveo 3-1, ali je već u sljedećem gemu izgubio prednost 'breaka'. Na kraju je o drugom setu odlučivao 'tie-break'. U njemu je Dodig poveo 3-1, ali Cecchinato se vratio i kod vodstva 6-5 imao meč-loptu. Dodig se izvukao dobrim servisom te dva poena poslije izborio treći set.

Cecchinato se od propuštene prilike u drugom setu više nije uspio oporaviti. Međugorac je s dva 'breaka' poveo 4-1, potom izgubio servis, ali i novim 'breakom' osigurao servis za prolaz u četvrtfinale. Talijan novu priliku za povratak nije dobio, jer je Dodig bez izgubljenog poena zaključio servis za pobjedu.

Naš će tenisač u petak u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog nositelja ovogodišnjeg Croatia Opena, Belgijca Davida Goffina i Mađara Attile Balazsa. Ivanu je ovo peti umaški nastup, a prvi nakon 2012. godine, u kojem je po prvi put uspio spojiti dvije pobjede.

U prvom meču današnjeg programa Čeh Jiri Vesely svladao je Moldavca Radua Albota sa 7-6 (3), 6-2.

Croatia Open: Dodig dočekao Goffina u četvrtfinalu

Prvi nositelj Croatia Opena, najbolji belgijski tenisač David Goffin, probio se u srijedu u četvrtfinale umaškog ATP turnira pobijedivši Mađara Attilu Balazsa sa 6-4, 6-7 (7), 6-2 te će za mjesto u polufinalu u petak igrati protiv jedinog hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga koji je sa 3-6, 7-6 (6), 6-2 svladao Talijana Marca Cecchinata.

David Goffin je svladao Ivana Dodiga u jedinom njihovom dvoboju u glavnom turniru, 2014. godine u Baselu. Dvije godine prije, Dodig je svladao Belgijca u kvalifikacijama turnira Masters serije u Cincinnatiju.

ATP Umag - 2. kolo

David Goffin (Bel/1) - Attila Balazs (Mađ) 6-4, 6-7 (7), 6-2

IVAN DODIG (HRV) - Marco Cecchinato (Ita) 3-6, 7-6 (6), 6-2

Jiri Vesely (Češ/8) - Radu Albot (Mol) 7-6 (3), 6-2

Paolo Lorenzi (Ita/4) - Aljaž Bedene (VB) 7-5, 6-3

ATP Bastad: Ferrer lako u četvrtfinale

Španjolski tenisač David Ferrer na ATP turniru u Bastadu traži svoj treći naslov u Švedskoj, gdje je u srijedu stigao do četvrtfinala pobijedivši Nijemca Dustina Browna sa 6-2, 6-3.

Turnir je ostao bez prvog i trećeg nositelja, nakon što je Španjolac Carreno Busta predao meč u trećem setu Rusu Kuznjecovu, a Švicarac Laaksonen izbacio Urugvajca Cuevasa.

ATP Bastad - 2. kolo

Andrej Kuznjecov (Rus) - Pablo Carreno Busta (Špa/1), 4-6, 7-6 (5), 3-0, predaja

Diego Schwartzman (Arg/7) - Renzo Olivo (Arg) 6-4, 6-1

David Ferrer (Špa/8) - Dustin Brown (Njem) 6-2, 6-3

Henri Laaksonen (Švi) - Pablo Cuevas (Uru/3) 6-4, 6-3

Linker
16. travanj 2024 22:55