Tom Dulat/Getty Images
NA TERENIMA I ČILIĆ I ĆORIĆ

KONJUH U DRUGOM KOLU ROLAND GARROSA, PORAZ VEKIĆ Polovičan uspjeh Hrvatica: Dubrovkinja opravdala ulogu favorita, Donna odlično krenula pa posustala

Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2017. 15:44

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo Grand Slam turnira Roland Garrosa nakon što je u ponedjeljak svladala 107. igračicu svijeta Crnogorku Danku Kovinić sa 7-5, 7-6 (4) poslije sat i 54 minute igre.

Mlada Dubrovkinja, koja ima negativan omjer protiv Danke Kovinić, na početku meča nije uspijevala pronaći pravu igru, pa je crnogorska tenisačica prva stigla do prednosti oduzetog servisa i vodstva 5-2.

No, Ana Konjuh je nakon toga preuzela dominaciju i sa dva "breaka" dobila je početni set sa 7-5.

U drugom setu, kod 1-1, Konjuh osvaja servis protivnice, a potom kod vodstva 5-4 servira za meč, ali Kovinić se spašava i izjednačuje na 5-5. Nakon toga set odlazi u tie-break koji je dobila hrvatska tenisačica.

Za Konjuh i Kovinić ovo je bio peti međusobni dvoboj, a Crnogorka je uspješnija s tri pobjede.

Konjuh će drugom kolu igrati protiv bolje iz susreta Francuskinje Alize Lim (259. na WTA listi) i Poljakinje Magde Linette (94. na WTA listi).

Prije toga Donna Vekić je u 1. kolu izgubila od 34. igračice svijeta Kineskinje Shuai Zhang sa 5-7, 4-6 poslije sat i 56 minuta igre.

U ponedjeljak će nastupiti još dva hrvatska predstavnika. Marin Čilić u prvom kolu Roland Garrosa igrat će protiv Latvijca Ernesta Gulbisa. Do sada su igrali tri puta međusobno i Čilić vodi 2-1 u pobjedama. Posljednji put igrali su prošle godine u Ženevi, a slavio je Čilić.

Bornu Ćorića očekuje susret protiv Francuza Mathiasa Bourguea, 156. tenisača svijeta.

Linker
19. travanj 2024 21:44