REUTERS/Andrew Couldridge / REUTERS
PRIPREMA SE ZA CINCINNATI

MARIN ČILIĆ JOŠ SE NIJE OPORAVIO OD WIMBLEDONA Najbolji hrvatski tenisač preskače i turnir u Montrealu, Federer potvrdio nastup nakon šest godina

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 03. kolovoz 2017. 17:14

Marin Čilić neće igrati sljedećeg tjedna na Masters 1000 turniru u Montrealu, najbolji hrvatski i šesti tenisač svijeta još se nije u potpunosti zaliječio i osvježio nakon što je u Wimbledonu igrao svoje drugo Grand Slam finale, ali igrao ga je hendikepiran (žulj na lijevom stopalu).

Iako je prethodnih dana trenirao, 28-godišnji Međugorac donio je odluku ne ići na Rogers Cup, nego nastaviti s pripremama kako bi što spremniji dočekao obranu naslova na Masters 1000 turniru u Cincinnatiju, koji počinje 13. kolovoza.

Dva tjedna nakon Cincinnatija slijedi posljednji Grand Slam turnir sezone, US Open, na kojemu Čilić ima najviše ambicije i na kojemu se smjestio u galeriju velikana osvojivši ga prije tri godine. Prošle godine doživio je prilično ranu eliminaciju, u 3. kolu je u tri seta izgubio od Jacka Socka i to je za njega bilo veliko razočaranje.

Jedan od razloga odustajanja od Montreala jest i zgusnut kalendar, naš najbolji tenisač se obvezao igrati u utakmici za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa protiv Kolumbije u Bogoti, a to je odmah u tjednu nakon US Opena. Uz promjenu podloge (zemlja) problem će biti i nadmorska visina, pogotovo ako se Čilić zadrži u New Yorku, odnosno, daleko dogura na turniru.

Roger Federer će, pak, igrati u Montrealu, makar je većina teniskih stručnjaka smatrala da se Švicarac neće žuriti nakon osvajanja osme titule u Wimbledonu i 19. na Grand Slam turnirima.

- Sretan sam što se vraćam u Montreal, gdje nisam imao priliku igrati nekoliko godina.

Točnije, od 2011. kad je u osmini finala izgubio od Jo-Wilfrieda Tsonge. U Torontu (ova dva kanadska grada mijenjaju domaćinstva ATP i WTA turnira svake godine) bio je 2014. i tada je u finalu opet bolji bio - Tsonga. Francuz ga je, zanimljivo, svladao i u četvrtfinalu 2009. Federer je oba naslova u Kanadi osvojio u Torontu 2004. i 2006. godine.

Tako će Federer u Montrealu 8. kolovoza proslaviti 36. rođendan.

Linker
24. travanj 2024 20:23