REUTERS/Hannah McKay
IZLUĐUJE GLEDATELJE I SUPARNIKE

MARIN ČILIĆ NA UDARU KRITIKA ZBOG 'SINDROMA NOVAKA ĐOKOVIĆA' Najbolji hrvatski tenisač jasno poručio: 'U tih 25 sekundi i mogu raditi što god hoću'

Marinu Čiliću cilj u novoj sezoni je doesgnuti Top 3, a na kritike na društvenim mrežama odgovara
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. studeni 2017. 13:39

Nekad je Novak Đoković izluđivao suparnike i gledatelje udaranjem loptice o tlo prije servisa. Znao se taj trenutak otegnuti, 17-18 puta loptica bi dodirnula tlo prije nego bi Đoković bio spreman za početni udarac. S vremenom je ubrzao taj proces, a sada je Marin Čilić preuzeo tu ulogu.

“Tapkanje” našeg najboljeg tenisača zauzima sve više prostora na društvenim mrežama. Neki se izruguju, neki se nerviraju, neki mu zamjeraju, neki upozoravaju da mu suci toleriraju prekoračenje vremena dopušteno između dva poena.

- To me uopće me zanima - iznenadio se Marin našim pitanjem.

- Imam na raspolaganju 25 sekundi i mogu raditi što god hoću. Nije to nešto što unaprijed planiram, jednostavno pokušavam pronaći ritam koji mi odgovara i pravi trenutak da pošaljem servis.

Tennis - ATP World Tour Finals - The O2 Arena, London, Britain - November 16, 2017   Croatia's Marin Cilic wipes his face during his group stage match against Switzerland's Roger Federer   Action Images via Reuters/Tony O'Brien
Reuters/Tony O'Brien / Action Images via Reuters
Marin Čilić

Znači, nastavit će i dalje. Nismo tražili potvrdu. U Londonu je taj ritam na servisu bio podložan promjenama. U tri meča deset je puta izgubio prednost početnog udarca i to, bez obzira na snagu protivnika, nije dobra stvar. Servis bi trebao biti njegovo moćno oružje.

- Servis je jedan od razloga što sam oscilirao u posljednjim tjednima, nisam se baš mogao osloniti na njega u važnim trenucima.

U pripremama za sljedeću sezonu vjerojatno će se i na tome raditi. Već je najavio da će sjesti s Jonasom Björkmanom i Ivanom Cinkušem kako bi otkrio razloge pada u formi.

- Sada ću imati više vremena nego prošle godine, posvetit ću se fitnessu, pogotovo u prvom dijelu priprema negdje do sredine prosinca. Pokušat ću malo ojačati, postati brži u kretnjama po terenu.

Za taj dio zadužen je Slaven Hrvoj.

- Teniski, mislim da sam otkrio neke stvari koje su me dobro služile tijekom godine. Bit će ključno pronaći način da zadržim kontinuitet kroz cijelu sezonu. Ne znam za druge, ja se uvijek veselim pripremama i mislim da je to dio kad mogu najviše napredovati.

Panike očito nema. Čak i na spomen povratka Novaka Đokovića, Andyja Murraya, Stana Wawrinke…

- Cilj? Ove sam godine došao do 4. mjesta, biti treći bilo bi lijepo. Osjećam da sam napravio iskorak i došao na višu razinu. Stoga sljedeće godine moram težiti još višim ciljevima. Još nisam siguran što je to točno, ali nadam se da ću biti u konkurenciji za naslove na Grand Slam turnirima. Jako dobro sam svjestan vrijednosti svoje igre i zato, na primjer, nisam izgubio vjeru u sebe nakon lošeg ulaska u 2017. godinu. Od zemlje se sve posložilo, igrao sam odlično u kontinuitetu i sada moramo pronaći način da se to zbilja produlji.

Linker
19. travanj 2024 10:12