Geoff Burke-USA TODAY Sports
WTA RIM

NOVE MUKE ZA MARIJU ŠARAPOVU: LUČIĆ-BARONI U OSMINI FINALA Maša ostala bez nastupa na Roland Garrosu pa se ozlijedila i predala našoj Mikici

Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2017. 00:20

Mirjana Lučić-Baroni igrat će u osmini finala Premier 5 WTA turnira u Rimu, nakon što joj je Ruskinja Marija Šarapova predala meč 2. kola, zbog ozljede butnog mišića, pri vodstvu 2-1 u trećem setu.

Utorak je bio dan loših vijesti za 30-godišnju rusku tenisačicu, jer je neposredno prije početka dvoboja s našom najboljom tenisačicom saznala kako nije dobila pozivnicu ni za glavni turnir, ni za kvalifikacije Roland Garrosa, da bi se potom i ozlijedila tijekom dvoboja s Mirjanom Lučić-Baroni, što joj je onemogućilo kretanje i prisililo na predaju, iako je u tom trenutku imala prednost 'breaka' u odlučujućem setu.

Lučić-Baroni je bolje počela meč, otvorila ga 'breakom', što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U drugom je Šarapova došla do prednosti, povela 4-1 i bez poteškoća izborila treći set.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 19:  Mirjana Lucic-Baroni of Croatia plays a backhand in her first round match against Kirsten Flipkens of Belgium during day two of the 2016 Australian Open at Melbourne Park on January 19, 2016 in Melbourne, Australia.  (Photo by Darrian Traynor/Getty Images)
Darrian Traynor/Getty Images / Getty Images

I u setu odluke Ruskinja je došla do prednosti oduzevši servis Lučić-Baroni u prvom gemu, ali je tijekom odigravanja drugog gema osjetila bolove u butnom mišiću lijeve noge i zatražila liječničku pomoć. Nakon nekoliko minuta predaha i pomoći koja joj je ukazana u svlačionici, Šarapova se vratila na teren, ali je nakon dugačkog trećeg gema, u kojem je Lučić-Baroni spasila četiri 'break-lopte', odlučila predati meč.

Tako je Mirjana stigla do svoje prve pobjede nad peterostrukom osvajačicom Grand Slam turnira i trostrukom pobjednicom u Rimu (2015, 2012. i 2011.) te prvi put nakon polufinala 1998. godine stigla do osmine finala u Rimu.

Za mjesto u četvrtfinalu Lučić-Baroni će se u četvrtak boriti s pobjednicom dvoboja najbolje svjetske tenisačice Njemice Angelique Kaerber i Estonke Anett Kontaveit, koje će dvoboj 2. kola igrati u srijedu.

Kao što smo već gore spomenuli, Francuska teniska federacija (FFT) nije uvrstila dvostruku pobjednicu Roland Garrosa, 30-godišnju Ruskinju Mariju Šarapovu, na popis dobitnica pozivnica za glavni turnir ili ždrijeb kvalifikacija te joj tako onemogućio nastup na ovogodišnjem izdanju drugog Grand Slam turnira u sezoni.

Tennis - WTA Stuttgart Tennis Grand Prix - Maria Sharapova of Russia v Roberta Vinci of Italy - Stuttgart, Germany - 26/4/17. Maria Sharapova of Russia in action. REUTERS/Ralph Orlowski - RTS141IK
Ralph Orlowski / REUTERS

Šarapova se prošlog mjeseca vratila na WTA Tour nakon što je odslužila 15-mjesečnu suspenziju, zbog korištenja nedopuštenog stimulativnog sredstva, a njezin povratak izazvao je mnoge, oprečne reakcije u javnosti, što od predstavnika medija, što od njezinih suparnica.

FFT je u utorak objavio popis s dobitnicima pozivnica za ovogodišnje izdanje Roland Garrosa, a na njemu se ime Marije Šarapove ne nalazi ni među onima koje su dobile mjesto u glavnom ždrijebu, ni među onima za kvalifikacije, iako je bilo najava da će pobjednica pariškog Grand Slam turnira iz 2012. i 2014. godine dobiti priliku da se barem kroz kvalifikacijske mečeve pokuša se izboriti za mjesto među 128 tenisačica u glavnom turniru.

Još je uvijek neizvjesno hoće li se peterostruka osvajačica Grand Slam naslova izboriti za svoje mjesto u glavnom ždrijebu Wimbledona, o čemu će odlučivati WTA lista koja će biti objavljena sljedećeg ponedjeljka. Ako ništa drugo, imat će dovoljno dobar renking za kvalifikacije.

Linker
25. travanj 2024 16:30