SN/Arhiva
ITF ODREDIO

OBJAVLJEN POPIS TENISAČA ZA OLIMPIJSKE IGRE Pogledajte tko će predstavljati Hrvatsku

Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2016. 21:20

Na olimpijskom teniskom turniru u Rio de Janeiru Hrvatsku će predstavljati samo trojica tenisača, a to su Marin Čilić, Borna Ćorić i Marin Draganja.

Međunarodna teniska federacija (ITF) u četvrtak je objavila konačnu listu sudionika na olimpijskom turniru, na kojem se nije našlo mjesta za hrvatske tenisačice, jer ni Ana Konjuh, ni Donna Vekić nemaju dovoljno dobar renking, a put Brazila neće ni najbolji hrvatski igrač parova Ivan Dodig.

Od hrvatskih reprezentativaca Marin Čilić i Borna Ćorić borit će se za olimpijska odličja u pojedinačnoj konkurenciji, a dvojica Marina, Čilić i Draganja, predstavljat će Hrvatsku u konkurenciji parova.

Hrvatski tenisači su u dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojili tri brončane medalje: Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni bio treći u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem, a broncu su u parovima osvojili i Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Ateni 2004. godine.

Svi osvajači zlatnih odličja iz Londona nalaze se na popisu natjecatelja i za Rio, tako da će Serena Williams i Andy Murray braniti svoje naslove osvojene prije četiri godine u pojedinačnoj konkurenciji, kao što će to Serena sa sestrom Venus te braća Bob i Mike Bryan to činiti u konkurenciji parova.

Teniska natjecanja u Rio de Janeiru na rasporedu su od 6. do 14. kolovoza.

Linker
19. travanj 2024 09:27