REUTERS/Henry Romero
U POTRAZI ZA TRENEROM

POTPUNI ZAOKRET U KARIJERI NOVAKA ĐOKOVIĆA Srbin naprasno prekinuo suradnju sa čitavim stručnim stožerom: 'Nije ovo bila laka odluka...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2017. 15:04

Novak Đoković odlučio se na veliki zaokret u karijeri. Tako je prekinuo suradnju s dosadašnjim najbližim suradnicima, s trenerom Marjanom Vajdom, kondicijskim trenerom Gebhardom Gritschom, te fizioterapeutom Miljanom Amanovićem koji mu je ujedno i kum.

Đoković se nada da će ovom 'šok terapijom' prekinuti rezultatsku crnu seriju zbog koje je krajem prošle godine izgubio poziciju najboljeg svjetskog tenisača Andyja Murrayja. Srpski tenisač je ove sezone dosad osvojio svega 655 bodova, a tako loš start ne pamti već 11 godina.

"Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu da desetljeću prijateljstva, požrtvovnosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. B Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate. Bili su moja snaga i uvijek su mi davali vjetar u leđa. Nije ovo bila bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Jako sam im zahvalan i tijekom godina smo ostvarili neraskidivu vezu. Oni su moja obitelj i to se nikad neće promijeniti", poručio je Đoković putem priopćenja ze medije.

"Sada imam osjećaj da sve započinjem ispočetka i sviđa mi se taj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih siljeva je vratiti se u pobjedničku formu", dodao je srpski tenisač.

Tko će biti novi Đokovićev trener zasad nije poznato.

"Potrebno mi je vrijeme da pronađem pravu osobu u svom timu s kojom ću se moći povezati na profesionalnoj razini. Ne želim žuriti s odlukama. Na nadolazećim turnirima ću putovati uz podršku obitelji i menadžera. Kada pronađem pravu osobu za svoj tim obavijestit ću javnost", zaključio je Đoković.

Linker
30. travanj 2024 17:40