REUTERS/Issei Kato / REUTERS
UŠLA U TOP 20

SVAKA ČAST, MIKICE Mirjana Lučić uz veliku borbu ostala bez šestog finala karijere protiv 16 godina mlađe nadolazeće zvijezde

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. travanj 2017. 02:34

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni izgubila je u polufinalu WTA turnira u američkom gradu Charlestonu od Latvijke Jelene Ostapenko s rezultatom 3-6, 7-5 i 4-6.

Jelena Ostapenko uskratila je Mirjani Lučić-Baroni plasman u šesto finale u karijeri, 19-godišnja Latvijka (rođena mjesec dana nakon što je Makaranka osvojila prvi turnir u Bolu u svibnju 1997. godine) svladala je najbolju hrvatsku igračicu u tri seta u polufinalu Charlestona. Dva sata i šest minuta trajala je bitka u drugom polufinalu Volvo Car Opena, Mirjana je produljila dvoboj, jer je Ostapenko imala 5:3 u drugom setu, ali nije bila u stanju u tim trenucima dovršiti 35-godišnju Hrvaticu.

- Uhvatila me nervoza, izgubila sam taj set. Ipak sam se uspjela smiriti nakon toga – rekla je djevojka iz Rige.

Ostapenko je u trećem setu povela sa 4:1 uz dva breaka prednosti. Mirjana je odmah vratila jednog, no drugi je bio nedostižan. Latvijka je pobijedila Mirjanu i u 2. kolu Aucklanda u prvom tjendu ove godine.

Tako je Lučić-Baroni i u trećem ovosezonskom polufinalu poražena, na Australian Openu bolja je bila Serena Williams, u Acapulcu je zbog trovanja hranom predala nakon pet gemova Lesiji Curenko. Svejedno, u Charlestonu je priskrbila još 185 bodova i ulazak u Top 20 vjerojatno je osiguran. Po bodovima (1343) od ove godine trenutno je osma, s ovima iz Južne Karoline preskočila je Kristinu Mladenovic i Svetlanu Kuznjecovu. Tko bi se tome uopće nadao na početku 2017. godine u koju je ušla kao 82. igračica na rang-listi?

Linker
20. travanj 2024 09:54