Thomas Starke/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
KARLOVIĆ PORAŽEN NA TRAVI HALLEA

UŽASAN RETERN ZA PORAZ U 2.KOLU Kohlschreiber izbacio Karlovića

Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2016. 17:17

Nijemac Philipp Kohlschreiber (ATP - 25.) nakon dva sata i 13 minuta velike borbe svladao je hrvatskog tenisača Ivu Karlovića sa 6-7 (7), 6-4, 7-5 u dvoboju drugog kola ATP turnira serije 500 u njemačkom Halleu.

T ijekom tri seta njemački je tenisač bio bliži pobjedi, a mogao je do nje doći i u dva seta. Naime, u dramatičnom 'tie-breaku' prvog seta 32-godišnji Kohlschreiber je propustio čak četiri set-lopte (6-3, 7-6), da bi nizom od tri poena Karlović stvorio značajnu prednost.

No, retern je u ovom meču bio velika bolja 37-godišnjeg hrvatskog veterana. Karlović nijednom nije došao u priliku ugroziti servis suparnika, u tri je seta osvojio svega 12 poena na reternu, a samo dva u odlučujućoj dionici. Kohlschreiber je od tri prilike u drugom i isto toliko u trećem setu, uspio iskoristiti po jednu. 'Break' u drugom setu pobjednik Hallea iz 2011. godine napravio je u devetom gemu, a odlučujući korak prema plasmanu u četvrtfinale učinio je u 11. gemu odlučujućeg seta, u kojem je Karlović propustio tri prilike da meč dovede najmanje do 'tie-breaka'.

Bio je to peti dvoboj Karlovića i Kohlschreibera te treća pobjeda njemačkog tenisača koji je u Halleu po deveti put u karijeri stigao do četvrtfinala.

ATP Halle - 2. kolo

Philipp Kohlschreiber (Njem/8) - IVO KARLOVIĆ (HRV) 6-7 (7), 6-4, 7-5

Linker
19. travanj 2024 06:08