Screenshot: Youtube
ZA NASLOV PROTIV LOPEZA

VIDEO: BIO JE U IZGUBLJENOJ POZICIJI, A ONDA JE IZVUKAO ASA IZ RUKAVA Čilić u Londonu djeluje nepobjedivo: Ovim je potezom bacio tribine u delirij

Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2017. 22:17

Marin Čilić ispalio je 20 as-servisa u polufinalu Queen's Cluba protiv Gillesa Müllera i osvojio čak 43 od ukupno 47 poena na svoj prvi servis. Sjajan postotak je zasigurno jedan od razloga što će se u nedjelju boriti za svoj 18. naslov u karijeri.

Ukupno je tijekom tjedna Čilić izgubio svega 10 poena na svom prvom servisu - impresivno.

Trećim plasmanom u finale Queen'sa Čilić se priključio ekskluzivnom društvu, Andyju Murrayju, Andyju Roddicku i Lleytonu Hewittu, kao jedini igrač koji je došao do trećeg finala ovog turnira od 2000. godine na ovamo.

"Nevjerojatan je osjećaj izboriti finale. Današnji je meč bio na iznimno visokoj razini. Igrao sam zaista, zaista dobro, a Gilles me tjerao do krajnjih granica", rekao je Čilić nakon meča u kojem je oduševio čitavim nizom sjajnih poena, a posebice jednim lobom iz drugog seta kojim je dobio ovacije na otvorenoj sceni.

"Ovog tjedna sam se osjećao zaista dobro na svom servisu, a posebice sam udarce nakon njega odigravao dobro. Protiv Gillesa danas sam dobro miksao i igrao sam zaista dobro i zaista pametno u kritičnim poenima. Sada se to lijepo isplatilo", dodao je Čilić kojem je to bila druga pobjeda protiv Luksemburžanina u isto toliko međudobnih ogleda.

Čilić će u finalu igrati protiv Španjolca Feliciana Lopeza koji je u drugom polufinalu sa 7:5, 3:6, 6:2 pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova.

Lopezu će to biti 17. finale, a do sada je ostvario pet pobjeda i 11 poraza. Lopez je također već igrao u finalu Queen's Cluba i to 2014. kada je izgubio upravo od Dimitrova.

Čilić i Lopez su do sada igrali međusobno sedam puta, a vodi Čilić 5-2 u pobjedama. Čilić je dobio posljednja četiri meča, te oba igrana u Queen's Clubu 2016. i 2013. godine.

Linker
20. travanj 2024 14:50